Interessant of leuk aan deze vacature

Wat kun je verwachten?

Bij het Rode Kruis vinden we het belangrijk dat je met plezier vrijwilligerswerk doet. Je werkt samen met andere bevlogen vrijwilligers van het team communicatie en de beroepskrachten.

Wij zorgen voor onbeperkt online trainingen via GoodHabitz, een kilometervergoeding en dat je tijdens je inzet voor het Rode Kruis verzekerd bent.

Taken en werkzaamheden

Ben jij dol op alles dat met content en social media te maken heeft? En is het voor jou een sport om mensen via verschillende kanalen te bereiken.

Dan is deze functie bij Rode Kruis Groningen iets voor jou!

  • In deze functie ben jij als Content Creator expert in content en social media. Iedere dag ben je bezig met social platforms en content voor onze website.
  • Je denkt na over hoe we onze doelgroepen het beste kunnen bereiken. Met welke toffe content kan ik potentiële kandidaten inspireren om vrijwilliger bij het Rode Kruis te worden? Hoe hebben onze eigen posts de afgelopen periode gepresteerd? Je gebruikt deze informatie om nieuwe content te creëren en plant dat in de content kalender.
  • Je maakt content over het Rode Kruis district Groningen als organisatie maar uiteraard ook over de verschillende activiteiten.
  • Jij weet de mensen enthousiast te maken voor het Rode Kruis en zorgt voor een goede verbinding met onze vrijwilligers. Kortom, jij creëert en publiceert unieke, inspirerende content in copy en beeld. Nieuw beeldmateriaal maak je eventueel in samenwerking met foto- en videografen.
  • Je beheert samen met de andere teamleden de content kalender en social media kanalen van het Rode Kruis district Groningen.
  • Je analyseert behaalde resultaten.
  • Je bent sparringpartner op het gebied van content voor je collega’s van diverse afdelingen en werkt nauw samen met teams uit andere districten.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

Heb jij het in huis?

Jij bent nieuwsgierig en altijd op zoek naar mooie verhalen van onze vrijwilligers en hulpvragers en weet hier op een creatieve manier inspirerende content van te maken.

Extra informatie

Ben jij onze nieuwe vrijwillige Content Creator? Dan ontvangen we je cv met motivatie graag op tvm.noord@rodekruis.nl.

Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 4 uur, maximaal 6 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Districtskantoor Groningen / vanuit huis

Informatie over de organisatie

Rode Kruis
Atoomweg 2b
9743 AK Groningen
Website: https://www.rodekruis.nl/groningen/

Print