Link050

Vrijwilliger bij de Zwammerij

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst • vacature nr. 13658

Interessant of leuk aan deze vacature

Op ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren werken mensen met een beperking of specifieke hulpvraag samen met onze betrokken begeleiders en vrijwilligers. Bij De Mikkelhorst werken rond de 75 vrijwilligers. Zij werken op de tuin, onderhouden het pand, helpen in de landwinkel, achter de receptie of de bar en in het weekend verzorgen vrijwilligers de dieren.
Vrijwilligers vinden het bij De Mikkelhorst prettig, mooi, positief én er is veel te doen. In 2018 wonnen wij de Provinciale Vrijwilligersprijs! Wij zijn dan ook erg trots op al onze vrijwilligers en waarderen hun inzet enorm!

Taken en werkzaamheden

Wij zoeken voor onze werkgroep Tuin een vrijwilliger die wil helpen bij het kweken en verwerken van de oesterzwammen. Ongeveer een jaar geleden zijn we gestart onze ‘Zwammerij’ en na wat oefenen en stuntelen gaat het nu heel erg goed met de kweek. Zo goed zelfs dat we wel wat hulp kunnen gebruiken. Het werk bestaat uit het mengen van de koffieprut en de broed, het vullen en ophangen van de zakken en het plukken van de zwammen in de donkere ruimte. Daarna worden de oesterzwammen verkocht in de winkel. Je help ook mee om het overschot te verwerken voor onze Vega shoarma of Vegacijsjes.

Vaardigheden en kwaliteiten

Je werkt samen met een deelnemer(s) in de dagbesteding die het kweekproces goed kennen. Het is bij deze vacature daarom van belang dat je het leuk vindt om met allerlei soorten mensen samen te werken en dat je je goed aan hen kunt aanpassen, rekening houdt met hun hulpvraag en dat je de werkzaamheden met geluld kan uitvoeren.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, vrijwilligerscontract, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 4 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
Ochtend
Middag
Avond
Locatie Zorgboerderij De Mikkelhorst, Haren

Informatie over de organisatie

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst
Klaverlaan 37
9753 BZ Haren
Website: http://www.mikkelhorst.nl

Print