Link050

Presentator webinars over autisme

Autisme Digitaal • vacature nr. 13820

Interessant of leuk aan deze vacature

Als vrijwilliger levert je een bijdrage aan betere kennis over autisme bij volwassenen, vanuit het perspectief van mensen met autisme zelf.

  • Je werkt uitsluitend samen met andere autistische volwassenen. Wij zijn één van de weinige organisaties in Nederland waar dit mogelijk is. Onze werkwijzes zijn ingericht op autistische eigenschappen.
  • Je gaat onderdeel uitmaken van een team van meer dan 45 autistische volwassenen. Je leert zo nieuwe mensen met autisme kennen.
  • Je krijgt duidelijk te horen wat er van je verwacht wordt. We werken met uitgeschreven taakomschrijvingen en richtlijnen.
  • Je kunt dit vrijwilligerswerk thuis doen, vanuit elke plaats in Nederland. Al het contact vindt plaats via e-mail, WhatsApp en Zoom.

Taken en werkzaamheden

We zoeken op dit moment vooral mensen die zelf een webinar willen ontwikkelen over een onderwerp dat je interessert. Je ontwikkelt het webinar zelf, maar maar de rest van de werkgroep denkt mee en ondersteunt. Je vertelt in het webinar over je eigen ervaring met autisme, eventueel aangevuld met kennis die je hebt over het onderwerp. Je geeft het webinar eerst een keer intern, waarna je feedback krijgt. Wanneer het webinar goed genoeg is voor publicatie, wordt het in overleg met jou een paar keer per jaar ingepland, afhankelijk van hoeveel animo er voor is.

Je kunt daarnaast meewerken als co-host. Als co-host ben je gastheer/gastvrouw en kondig je de presentator aan. Daarnaast bewaak je de chat tijdens een webinar. Je kijkt inventariseert de vragen, kijkt welke vraag in welke ronde het beste beantwoord kan worden en stelt ze aan de presentator. Op vragen die je zelf kunt beantwoorden, reageer je direct in de chat.

  • Je ontwikkelt tussen in de eerste helft van 2024 een webinar over autisme bij volwassenen.
  • Je bent 1x per maand bij de vergadering van de werkgroep, die 1 uur duurt en plaatsvindt via Zoom, op een doordeweekse avond.
  • Je bent toont interesse in de webinars van andere werkgroepleden en sluit regelmatig aan bij een LIVE webinar.
  • Een aantal keren per jaar ben je aanwezig bij een proefpresentatie van een nieuwe webinar en geef je hier feedback op.
  • Je denkt mee over nieuwe presentaties die ontwikkeld worden door andere leden van de werkgroep.

Vaardigheden en kwaliteiten

Zo’n webinar is gebaseerd op persoonlijk ervaring met het hebben van autisme, eventueel aangevuld met andere kennis over autisme. We geven de webinars nu via Zoom en binnenkort via Webinargeek.

  • Het is belangrijk dat je goed mondeling en schriftelijk kunt communiceren.
  • Je hebt een goed werkende computer, webcam en microfoon.
  • Je bent betrouwbaar: als je zegt dat je er bij bent, ben je er ook.

Omdat wij een organisatie voor en door autistische volwassenen zijn, nemen wij geen vrijwilligers aan die onder de 18 zijn of die niet zelf autistisch zijn. Zo kunnen we vrijwilligerswerkervaringsplekken voor autistische volwassenen waarborgen en blijven onze activiteiten gebaseerd op eigen ervaring met het hebben van autisme als volwassene.

Extra informatie

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Annelies. Zij neemt binnen 3 dagen contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek via Zoom. Je hebt dan een gesprek met Annelies en de coördinator van de betreffende werkgroep. Dit gesprek duurt ongeveer 35-40 minuten. Als je dat prettig vindt mag er gerust iemand die je kent bij het gesprek aanwezig zijn. Als je daar behoefte aan hebt kun je de vragen van tevoren krijgen. Aan de ene kant dient dit gesprek om kennis met jou te maken en te kijken of de functie bij je past. Aan de andere kant zullen we meer informatie geven over de functie en onze organisatie.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
Voorzieningen WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 2 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Online vanuit huis

Informatie over de organisatie

Autisme Digitaal
Hertenlaan 29
9751 GB Haren Gn
Website: https://www.autismedigitaal.nl/

Print