Interessant of leuk aan deze vacature

Je helpt op een speelse, ontspannen manier de taalachterstand van kinderen te verkleinen en je vergroot daarmee hun toekomstkansen. Humanitas biedt je trainingen, thema avonden en ondersteuning op maat door een vrijwillig coördinator.

Humanitas afdeling Groningen Stad biedt diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Vrijwilligers vormen de kern van deze activiteiten. Ons doel is dat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. Jaarlijks geven circa 3000 vrijwilligers 6000 deelnemers een steuntje in de rug op weg naar zelfredzaamheid.

Taken en werkzaamheden

Hou je van lezen en taal? Wil je kinderen helpen met hun taalontwikkeling? Maak dan één keer in de week een uurtje vrij om gezellig met een kind te lezen.

Onze voorleesvrijwilligers zijn in de hele stad actief. Je geeft zelf aan in welke wijken je wilt voorlezen en welke leeftijd jouw voorkeur heeft.
Als voorleesvrijwilliger help je kinderen van de basisschoolleeftijd spelenderwijs met hun taalontwikkeling en laat je hen kennis maken met het plezier in lezen. Dit kun je doen door voor te lezen, te praten over het verhaal en over hun eigen belevenissen en spelletjes te doen. De ouders zijn aanwezig tijdens het voorleesuurtje en je betrekt hen er zoveel mogelijk bij.

Wij zijn bij de koppeling en je kunt bij ons terecht voor vragen, er is een introductiebijeenkomst en thema'-bijeenkomsten voor kennis en uitwisseling. Je bent beschikbaar voor minimaal een (school-)jaar, omdat we willen dat het kind zo kan voelen dat het de moeite waard is.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Beheersing van de Nederlandse taal
  • 1 a 2 uur per week beschikbaar zijn
  • Affiniteit met kinderen hebben

Extra informatie

Aanvragen voor hulp bij taal komen het hele jaar door binnen, we zijn dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers!

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, scholing, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 2 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Bij het gezin thuis

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Print