Verbindt mensen en ideeën

Online training suïcide preventie

Over de Online training suïcide preventie

In deze online training suïcidepreventie ontdek en oefen je wat je kunt doen als je vermoedt dat iemand in je omgeving aan zelfdoding denkt. De training bestaat uit 3 lessen:

  • Signaleer
  • Praat erover
  • Zoek samen hulp

De training biedt informatie in de vorm van tekst, animaties en video’s. Iedere les bestaat daarnaast uit een aantal oefeningen. De training wordt afgesloten met tien vragen zodat je zelf kunt toetsen of alles helder is geweest. Zo niet, dan doe je een vraag gewoon opnieuw. Je hebt de training behaald als je acht of meer vragen goed hebt. Na afronding van de toets, krijg je een certificaat via de mail.

Extra informatie

De doelstelling van de online training is dat iedereen, ook jij, weet dat je een verschil kan maken in het voorkomen van zelfmoord, door te leren:

  • Hoe je alert kan zijn op signalen van naasten
  • Hoe je naar zelfmoordgedachten kan vragen en het gesprek kan voeren
  • Hoe je de ander kan wijzen op mogelijkheden voor hulp

Je begint de training, door je aan te melden met een naam die je zelf kiest, een geldig e-mailadres en een wachtwoord. Je kunt dan direct starten. Je bent ongeveer een uur met deze training bezig. Wij adviseren de training in een keer af te ronden, maar je kunt de training stoppen en herstarten wanneer je wilt.

Deze cursus wordt op een andere website aangeboden. Je hoeft je niet in te schrijven en er zijn ook geen maximaal aantal deelnemers.

Naar de cursus