Vrijwilligerscursus: ‘Zorgen over een kind, en nu?’

Over de Vrijwilligerscursus: ‘Zorgen over een kind, en nu?’

In Nederland zijn ieder jaar tussen de 90.000 en 127.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig aandacht en liefde, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Ook zijn er veel kinderen die stress ervaren omdat hun ouders scheiden of een familielid plotseling overlijdt. Al deze ervaringen kunnen de ontwikkeling van kinderen beschadigen met soms grote gevolgen, ook op latere leeftijd.

De Augeo Foundation heeft als motto ‘Ieder kind veilig’.  De stichting is in 2006 opgericht en heeft zich in eerste instantie gericht op het ontwikkelen van e-learning voor professionals om kindermishandeling beter te kunnen signaleren. Inmiddels zijn ze op veel meer fronten actief.

Speciaal voor vrijwilligers die met kinderen werken hebben ze nu ook een e-learning cursus ontwikkeld.  De cursus is gratis en duurt ongeveer een uur. Je kan de cursus volgen op het moment dat jou het beste uitkomt en kan ook onderbroken worden om op een later tijdstip weer verder te gaan.  Doe jij vrijwilligerswerk met kinderen? Als vrijwilliger kun je het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is maar wat doe je dan? Volg dan deze cursus!