Deze cursus is vol. Als je je aanmeldt voor de wachtlijst krijg je een e-mail als er weer plek is.

BHV cursus voor vrijwilligers (ehbo en brandoefening)

BHV cursus voor vrijwilligers (ehbo en brandoefening)
Cursusdata
di. 14 mei 2024 09.00 tot 17.00
Locatie Hamelhuys, Johan de Wittstraat 15 Groningen
Type Cursus
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Cursus

Dit keer doen we het anders. Om deze cursus te kunnen volgen moet je aangemeld worden door een vrijwiligersorganisatie of buurtinitiatief en aantonen dat je deze cursus nodig hebt om vrijwilig actief te zijn op een locatie. Geschikt voor vrijwilligers die voor het eerst of lang geleden deze cursus hebben gevolgd. 

Het zal je maar gebeuren dat je op je vrijwilligerswerk bent en er breekt brand uit of iemand raakt gewond. Wat kun je dan doen? Na het volgen van deze gratis BHV cursus leer je wat je wel en niet moet doen. Ook ontvang je na de cursus een BHV pasje die een jaar geldig is. Je leert o.a. hoe (gezamenlijk) een ontruiming van het pand te organiseren en uit te voeren en ook leer je hoe je eerste hulp kan bieden bij een letsel en waar je op moet letten. Deze cursus bestaat uit 1 hele dag en uit een e-learning (van ongeveer drie uur) die je vooraf gedaan moet hebben. Deze cursus is dan alleen geschikt voor diegene die gemotiveerd zijn en voldoende tijd hebben om deze cursus te volgen. Deze cursus is geschikt voor vrijwilligers die het voor het eerst deze BHV cursus volgen of in het verleden de cursus een keer gedaan hebt. Aangezien het een dure cursus is (voor jou is de cursus gratis dankzij de subsidie van de gemeente) verwachten we dat je komt opdagen en bij ziekte tijdig afmeld. De e-learning moet bij voorkeur twee weken voor aanvang gedaan worden.

Extra informatie

Wat we vooraf nodig hebben (i.v.m. het BHV pasje) is je volledige naam, geboortedatum en je emailadres.

Er wordt gewerkt met een lotusslachtoffer waarmee je terplekke kunt oefenen. Let op: Vooraf moet je tijd inplannen voor een e-learning.

 

Over de trainer

De cursus wordt verzorgd door Hans Spa. Hans Spa BHV + AED Trainingen is in 2010 opgestart door Hans Spa. Hij heeft ruime ervaring opgedaan als ambulancechauffeur, instructeur zowel intern als extern aan de landelijke Ambulance Academie in Harderwijk. Hans Spa is vanaf 2010 gecertificeerd instructeur Basic Life Support en AED van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Website: https://redeenleven.nl/

Website: https://www.link050.nl