Betekenisvol Groningen

Update: De bijeenkomst van Betekenisvol Groningen is geannuleerd, maar wie weet vindt het op een ander moment dit jaar plaats…

Betekenisvol Groningen is hét moment voor initiatiefrijke en ondernemende Groningers om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, samen te brainstormen, matches te maken en resultaten te boeken. Op vrijdag 20 maart vinden de Betekenisvolzijn bijeenkomsten plaats, in Groningen, Hogeland, Breda, Leeuwarden en Alkmaar.

Pitches

De bijeenkomst in Groningen begint met 1 op 1 pitches; wat kunnen twee mensen voor elkaar betekenen? Waar liggen gezamenlijke belangen, wie heeft over wat de ander kan gebruiken, hoe lopen de netwerken? Wat kan je gebruiken aan diensten, kennis, materialen, contacten? Na vijf minuten is er even tijd om aantekeningen te maken en daarna kan je weer door naar de volgende match.

Daarna krijgen maatschappelijke organisatie een podium voor hun projecten en activiteiten in de wijken en kunnen ze oproepen doen. Zo worden er koppelingen gemaakt tussen lopende projecten in de wijk.

Tijdens een afsluitend moment kunnen bewoners op wijk/gebiedsniveau kennismaken onder het genot van een hapje en een drankje.

Duurzaam ondernemen

Met deze bijeenkomst wil Betekenisvol zijn duurzaam ondernemerschap en burgerschap in het sociale domein stimuleren. Maatschappelijke organisaties, inwoners en ondernemers kunnen in een stad veel voor elkaar betekenen, door iets voor elkaar te doen en er in natura voor terug te krijgen. Betekenisvol zijn  is een initiatief vanuit Buitengewoon zijn; een non-profit organisatie die in Nederland broedplaatsen creëert waar een grote variëteit aan mensen ideeën bedenken, ontwikkelen én uitvoeren.

In 2018 vond de eerste Betekenisvol Groningen-bijeenkomst plaats georganiseerd door link050, waar veel maatschappelijke organisaties, bedrijven en vrijwilligers met elkaar in contact kwamen. In 2019 werd tijdens het Let’s Gro festival ook een betekenisvolle ontmoeting georganiseerd die snel volgeboekt was.

Voor Groningen heeft Gasterra (Stationsweg 1) zijn kantoor beschikbaar gesteld. De bijeenkomst  is van 15:30 uur tot 17.30 uur en is gratis.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de aanmeldknop www.betekenisvolzijn.nu, waarop ook het volledige programma van de bijeenkomst te vinden is.

Meer info over de opzet en achtergronden van dit project vindt je op www.buitengewoonzijn.NU