Café link050. 

Nieuw in Groningen: Café link050. Vernoemd naar link050, de organisatie waar mensen uit de gemeente Groningen terecht kunnen met al hun vragen en ideeën rond vrijwilligerswerk, bewonersinitiatieven, participatiebanen en WeHelpen.
Presentator Hanneke Kappen: “In de afgelopen Coronamaanden hebben we online een serie proeftalkshows rond vrijwilligerswerk gemaakt. Eén ding is mij duidelijk geworden. Zonder vrijwilligers zou Groningen er totaal anders uitzien. De sportclubs, de instellingen, de scholen, de buurthuizen, de ziekenhuizen, de buren, de wijken, de festivals, op al dat soort plekken vervullen vrijwilligers een onmisbare rol. En, wat ik zo mooi vind, dé ultieme vrijwilliger bestaat niet. Van alle leeftijden zijn ze, en vanuit de meest uiteenlopende achtergronden. Er blijken zoveel redenen te zijn om je voor een ander in te willen zetten. Een ander willen helpen scoort uiteraard hoog, jezelf willen ontwikkelen, leuke mensen leren kennen en je nuttig willen maken ook. Voor de een kan het een opstapje zijn op weg naar betaald werk, voor de ander is vrijwilligerswerk een volwaardige manier van deel uit maken van de maatschappij. Alles is mogelijk. Samen vormen al deze mensen een prachtig portret van het hart van Groningen. De komende aflevering van CaféLink050 is nog online. We gaan het dan hebben over de Kracht van de Vrijwilliger. Te gast zijn wethouder Inge Jongman, Patrick van Lint van Noorderzon en Kieran Stobbe, vrijwilliger bij Jimmy’s. Vanaf september gaan we op locatie! Onze vaste plek wordt de Holm, voormalig buurtcentrum in de Folkingestraat. Leuk om straks heen te gaan, ook als je geen vrijwilligerswerk doet. Je kunt er je horizon verbreden, op ideeën komen, mensen ontmoeten en ontspannen. En natúurlijk is er ook muziek.”
Hanneke werkt nauw samen met Marja Wolthuizen. Zij is onder andere coördinator van Ontwikkellink, het platform waar iedereen die vrijwillig actief is, gratis de meest interessante  workshops en cursussen kan volgen.
Marja: “Café link050 is een nieuw aanbod vanuit Ontwikkellink, ontstaan op verzoek van vrijwilligers. We gaan er aandacht besteden aan het Jaar van de Vrijwilliger, het aanbod vanuit Ontwikkellink, vacatures en nog veel meer. Het lijkt mij geweldig om daar veel vrijwilligers en coördinatoren te gaan ontmoeten!”
Rein de Vries is manager Welzijn bij MJD waar Link050 onderdeel van is. Hij verheugt zich bijzonder op september: “Met Café link050 krijgen we een mooie ontmoetingsplek waar het leuk toeven is en waar actuele onderwerpen worden besproken. Ik kan alle (aspirant) vrijwilligers en alle organisaties die met vrijwilligers te maken hebben dan ook aanraden om donderdag 16 september vast in de agenda te zetten! ”

Marja Wolthuizen, Hanneke Kappen, Rein de Vries

Café link050 online: dinsdag 15 juni van 19.30 – 20.45 uur. Deelname gratis.
Je kunt je nog opgeven via www.link050.nl/ontwikkelink
Café link050 op locatie: Vanaf september iedere maand in de Holm. Informatie volgt. Foto: Marieke Druiven.

foto: Marieke Druiven.