De Brug: een gewone sportclub, maar dan net even anders

Mensen met een verstandelijke beperking hebben veel plezier bij De Brug. Want hier kunnen ze terecht voor hun vrijetijdbesteding. Ze kunnen sjoelen, zwemmen, dansen, tafeltennissen, bowlen, bocce en wandelen. De clubs worden allemaal begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

De deelnemers zijn goud

Bij De Brug werken in totaal zo’n 25 vrijwilligers. Joop Sinnige, oprichter van de Brug vertelt dat het werken met deze doelgroep veel vreugde geeft. “De deelnemers  zijn heel spontaan en eerlijk en er gebeuren altijd wel onverwachte dingen. Daarom is het nooit saai. De deelnemers zijn niet alleen sportief bezig, ze hebben ook lol met elkaar en je merkt dat ze er altijd zin in hebben. Afhankelijk van de beperking sport ieder op zijn of haar eigen niveau en dat doen ze fanatiek.  Ze halen er veel energie uit. Het is ook mooi om te zien dat ze elkaar respecteren waardoor het veilig is en iedereen zichzelf kan zijn.”

Dringend een voetbaltrainer gezocht

Omdat een zeer trouwe trainer van de voetbalclub niet meer kon komen, kunnen de deelnemers niet meer voetballen. Dat vinden ze allemaal heel verdrietig. De Brug is daarom dringend op zoek naar een nieuwe trainer. Als voetbaltrainer ga je een groep van 12 deelnemers aansturen. Je verzorgt de warming up, doet spelletjes om het teamgevoel te versterken en je speelt in competities mee met het team. Een goed contact hebben met deelnemers is het belangrijkst. Joop Sinnige gaat je inwerken, dus dat komt wel goed: “Als je hart maar op de goede plek zit.”

En vrijwilligers zijn goud

De Brug koestert zijn vrijwilligers. Ze kunnen trainingen volgen bij Gehandicapten Sport Nederland. Zo kan je bijvoorbeeld badmeester worden, met een erkend diploma. Om de onderlinge band te vergroten is er een nieuwjaarsfeest en twee keer per jaar een gezellige avond. Een presentje met Oud en Nieuw hoort er natuurlijk ook bij. De Brug is een club waar je bij wil horen en waar je vrienden maakt.

De Brug zoekt leidinggevenden voor zaalvoetbal en voor zwemmen, en vrijwilligers voor zaalvoetbal, en verder een assistent stijldansen, beheerder van de Sinnige Stee, en een penningmeester voor het bestuur van De Brug

tekst Merian Eggen
foto De Brug