De vroegste vogels bij OOG Radio

Er bestaan echt mensen die ‘s morgens om half zes opstaan om naar hun vrijwilligerswerk te gaan. Dus dat moet dan ook wel heel erg leuk zijn. Rick noemt het zelfs ‘verslavend’ en dat geloof je direct als je bedenkt dat hij het al 10 jaar doet. Twee keer per week presenteert hij de Ochtendshow bij OOG Radio tussen zeven en negen uur ‘s morgens. “Die ochtend ligt mijn partner toch nog in bed dus die heeft er geen last van, dan kan ik dat mooi doen”. Hij doet het niet in z’n eentje, samen met Saskia presenteert hij muziek, nieuwtjes en interviewt de gast van de ochtend. De andere dagen van de week maken andere koppels de Ochtendshow.

dav

Presenteren

Rick: “Het is altijd een duo presentatie want naar één stem luisteren is een beetje saai, zeker als het een langer verhaal is. Naast ons tweeën is er nog de bureauredacteur die de nieuwsitem verzamelt. We doen ook uitzendingen op locatie, we zaten bijvoorbeeld in café de Burcht tijdens Eurosonic/Noorderslag, we staan tijdens de Keiweek net als anderen achter een kraampje op de markt en we zenden uit vanuit het Bevrijdingsfestival. Tegenwoordig heb je alleen nog maar een stopcontact en een internetaansluiting nodig om te kunnen uitzenden, want alles is digitaal geworden.”

Met energie en enthousiasme

“Wat je nodig hebt om dit radiowerk te kunnen doen is enthousiasme en energie. Enthousiasme voor het nieuws, de mensen en de rest. Je moet een beetje computervaardig zijn, het is bijvoorbeeld wel handig als je in aanraking bent geweest met WordPress.  We zijn er hier natuurlijk wel aan gewend om vrijwilligers in te werken. OOG is echt een platform om jezelf te ontwikkelen, dat is het leuke ervan. Ikzelf ben begonnen als bureauredacteur, nu coördineer ik het programma. Het is bij ons niet erg dat je een keer een foutje maakt en dat moet je niet proberen als je voor Radio 2 werkt. Nee, geen idee hoeveel luisteraars we hebben. Ergens ook wel fijn, dat geeft ons de vrijheid en er is minder druk.”

De knop staat aan

“Je bent ‘s morgens twee uur lang gefocust bezig. Voor een luisteraar duurt een plaat van twee of drie minuten misschien lang maar voor ons is dat zo voorbij. De knop staat bij ons altijd aan en dat hou je vol door het leuk te maken en gezellig. Vanochtend was ons humeur wat minder want je hebt wel eens zo’n dag, maar in de laatste helft van de uitzending zeiden we tegen elkaar ‘jeetje wat gaat dit lekker.’ Daar hebben we zo’n energie van gekregen dat we de dag wel weer aankunnen. Ik blijf het nog wel een tijdje doen, het samenwerken, ook met de nieuwsredactie, is ontzettend leuk, net een warm bad.”

In verbinding met de wereld

“Ik werk bij Footlocker, dat is heel wat anders maar daar moet je ook met mensen om kunnen gaan. Je zit midden in de stad en daarom is het des te leuker dat je door je radiowerk weet wat er om je heen gebeurt. Je hebt verbinding met de wereld om je heen.”

interesse om voor OOG Radio te werken? Klik dan hier voor alle actuele vacatures.