Dress for Success op het StartFest in Groningen

Donderdag 25 januari vond in de Euroborg in Stad het eerste StartFest (kort voor Festival) plaats: een grote èn grootse happening voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe start in opleiding of werk. En of daar behoefte aan is? Nou en of! Er waren meer dan 3500 bezoekers en ongeveer 90 opleiders, bedrijven en organisaties. Het was druk, het was warm, maar het was vooral informatief en gezellig.

Netwerken

Je kon kennismaken met werkgevers die zitten te springen om personeel, zoals in de techniek, de zorg, de logistiek, de bouw… en nog veel meer. Er was muziek, er waren lekkere hapjes, er was zelfs een stilteruimte waar je even kon bijkomen. Ook kon je allerlei workshops volgen over bijvoorbeeld ondernemerschap, netwerken, omgaan met stress, jezelf presenteren in 60 seconden… En ja dus, over nog veel meer.

Gratis nieuwe kleren!

Ook wij van Dress for Success hadden een plekje op het festival, want als je gaat solliciteren, of je hebt je eerste opleidings- of (vrijwilligers)werkdag, dan wil je er natuurlijk leuk uitzien: ‘Wil je solliciteren? Eerst nieuwe kleren!’ En dan ben je bij ons, aan de Ebbingestraat  57, aan het goede adres.  Als je een minimum-inkomen hebt, en je hebt een afspraak voor een kennismakings- of sollicitatiegesprek, dan kun je via je werkcoach een afspraak met ons maken. Wij hebben kleding voor vrouwen èn mannen, en we zorgen ervoor dat je in een mooie outfit op gesprek gaat. Als je aangenomen wordt, kom je nog een keer terug om een tweede set te passen – en mee te nemen natuurlijk – voor je eerste (vrijwilligers)werkdag. Onze kleding is nieuw of bijna-nieuw; alles is schoon en ziet er prima uit. En natuurlijk is jouw eigen smaak het belangrijkste; als je niet van rood houdt, zullen we je echt geen rode outfit laten passen. Er is voor elk wat wils!

Op 3 oktober is Startfest weer in Stad: zie https://startfest.nl/. Voor alle locaties in het Noorden, zie de site!

Tekst: Magda Bootsma, Vrijwilliger bij Dress for Success en bij link050
Film: Startfest