Een geldbedrag voor de opruimcoaches van MJD

De blaadjes zijn bijna gevallen en dan is het weer tijd voor het Goede Doelenfonds van Mamamimi. Vanwege de coronamaatregelen komt Mamamimi bij een aantal winnaars  langs om de prijs, een grote cheque, persoonlijk te overhandigen. Dit jaar krijgen de vrijwillige Opruimcoaches van MJD 750 euro. Opruimcoaches ondersteunen mensen die het lastig vinden het huis op te ruimen, leger te maken en spullen uit te zoeken.

“Altijd goed om wat geld achter de hand te hebben” lacht Marja Wolthuizen, coördinator van de opruimcoaches. Ze is echt erg blij met dit bedrag. “We gaan dit geld onder andere besteden aan bakken om spullen in te sorteren. Ik denk er ook over om kaartjes te maken, zo van deze stappen kan je nemen om je huis op te ruimen.  De mensen waar wij komen hebben vaak geen geld en geen netwerk. Dus we brengen de spullen die ze uitgezocht hebben soms ook weg naar de kringloop of naar grofvuil en dat kost ook geld.”  Er zijn op dit moment veel mensen bezig hun huis op te ruimen, er liggen al weer een aantal aanvragen voor een opruimcoach, vertelt Marja. “Het is bijzonder dankbaar werk dus als het je wat lijkt om als opruimcoach lid te worden van ons team dan ben je zeer welkom.”  Je kan je aanmelden door te mailen naar opruimcoach@werkpro.nl.

Het Goede Doelen Fonds wordt gevuld door de opbrengsten vanuit de winkels van Mamamimi. Er waren veel aanmeldingen waar de jury tussen moest kiezen. Dit jaar deelt Mamamimi geld uit aan 25 verschillende organisaties, 1000 euro is het hoogste bedrag dat een organisatie kan krijgen.