Fonds Goed Idee voor kinderen en jongeren

Wanneer je een goed idee hebt om iets te doen voor kinderen en jongeren die opgroeien in een situatie waarbij men weinig te besteden heeft, je wilt het graag uitwerken en je merkt dat je daar geld voor nodig hebt dan  kan je een beroep doen op Fonds Goed Idee van link050.

Een nieuw team

Het team dat jouw aanmelding beoordeelt bestaat overigens volledig uit betrokken vrijwilligers met een groot hart voor de doelgroep. Sinds begin 2020 is het team vernieuwd en maakt het een herstart met nieuwe leden, nieuw enthousiasme, een nieuw aanmeldformulier en een nieuwe flyer. Eind van de zomer kwam het team voor het eerst bij elkaar in de nieuwe samenstelling. Dorine is de continue factor want zij zat ook nog bij het oude team. Ze vertelt dat het werk in de zomer niet echt makkelijk was: “Tijdens de corona lockdown was het een stuk minder interessant omdat we alles per telefoon moesten regelen. Het is veel leuker wanneer je met de aanvragers om tafel zit. Dan krijg je ook meer een gevoel voor de organisatie, de mensen en wat ze willen bereiken voor de kinderen of jongeren”. Dorine legt de anderen uit hoe het werkt, zij heeft een meer zakelijke aanpak want het gaat tenslotte om geld en het fonds moet zich elk jaar verantwoorden richting gemeente. Gert Pieter is nieuw bij Fonds Goed Idee maar al langer actief  bij MJD, (hij is ook vrijwilliger bij B.A.S)  Hij voelt zich vooral betrokken bij kinderen. Kor Kooi heeft zich ook aangesloten bij Fonds Goed Idee. Hoewel hij gepensioneerd is lijkt hij sindsdien aan een nieuwe carrière als vrijwilliger begonnen te zijn (hij is onder andere actief bij extraLink van link050 en bij Kansmentoring  van MJD.) Stagiair Benjamin is het nieuwste teamlid, hij doet de studie Social Work aan de Hanze hogeschool en heeft een eigen bedrijf in grafische vormgeving. Dat laatste is een echte aanwinst, want het team wil graag een mooi vormgegeven aanvraagformulier en het is ook de bedoeling dat er een evaluatieformulier komt. Het is een voortvarend team dat de aanvraag en afronding ervan zo makkelijk mogelijk wil maken voor de aanvragers.

De aanvragen

Samen bespreken ze de aanvragen die er nu liggen. Het gaat onder andere om een aanvraag van De Magisch Poort voor een kindermiddag (inmiddels toegekend) en een aanvraag van vijf studenten bedrijfseconomie van de Hanzehogeschool die 60 fietsen gaan opknappen om ze aan kinderen te geven. En zijn er dan echt twee verschillende mensen uit de Hoogte die een aanvraag hebben ingediend voor een Halloween feest? “Daar zal ik even over gaan bellen” zegt Gert Pieter. Tenslotte is er nog een aanvraag voor een puberkamer, deze loopt via Jimmy’s.

De procedure

Wanneer je het aanmeldformulier hebt ingevuld neemt het team contact met je op. Ze gaan zoals gezegd graag in gesprek met de aanvragers. Elke derde woensdag van de maand is er een vergadering waar aanvragen besproken worden. Iedereen kan een aanvraag indienen: dus niet alleen buurtcomités, of (non)profitorganisaties maar ook gewone stadjers kunnen zich aanmelden als ze  een Goed Idee hebben voor kinderen of jongeren van ouders die het niet breed hebben.

De voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie en het aanmeldformulier vind je hier.

Fonds Goed Idee wordt gefinancierd vanuit het armoedebeleid Kindpakket van de gemeente Groningen en wordt beheerd door Link 050. Heb je vragen of een idee neem dan contact op met Fonds Goed Idee: info@fondsgoedidee.nl

Volg Fonds Goed Idee ook op facebook.