Gewaardeerde Gastvrouw in Selwerd

Wendy is gastvrouw bij Wijkbedrijf Selwerd aan de Bottelrooslaan. Misschien wel het enige Wijkbedrijf waar kippen rondlopen een rode tosticaravan staat. De plantenvakken buiten zijn klaargemaakt voor de winter dat zie je zo. Als ik tussen de middag binnen kom zie ik dat een stuk of wat mensen gezellig aan het eten zijn.

De alleskunner

Als Gastvrouw neemt Wendy de telefoon aan en geeft de boodschap door als het nodig is, ontvangt de gasten, reserveert op de computer de kamers voor vergaderingen, bij haar kan je de bus lenen en ze zorgt ervoor dat het er binnen netjes uitziet. Ze werkt drie dagdelen per week en ja, dinsdags eet ze ook mee. “ik ben hier al om 11.30 terwijl ik pas om 12 uur hoef te beginnen, dan zie je wel dat ik het hier leuk vind”.

Het Wijkgilde

Wendy kwam bij het Wijkbedrijf via haar stage in verpleeghuishuis De Es, want daar ontmoette ze Liesbeth,de vrijwilligers coördinator van  het Wijkbedrijf. Liesbeth vroeg haar of ze er iets voor voelde om vrijwilliger te worden. En dat wilde ze wel. Wendy deed de opleiding bij Wijkgilde De Es als  Assistent Dienstverlening&Zorg verzorgt door het Alfa College. “Die opleiding heb ik in anderhalf jaar gehaald, maar er zijn voor mensen met niveau 1 geen banen.” Wendy dacht dat er voor iemand als zij, zonder diploma’s alleen maar vrijwilligerswerk als schoonmaker zou zijn, maar gelukkig is dat niet zo. “Ik wil wel vrijwilligerswerk doen, maar alleen iets dat ik leuk vind”. Natuurlijk doe je alleen vrijwilligerswerk dat je leuk vindt en gelukkig vindt ze het werk bij Wijkbedrijf Selwerd heel leuk.

Kletsen en gezelligheid

“Ik ben van het kletsen en de gezelligheid, ik houd van mensen om me heen en hier is het leuk en relaxed. Net een familie en het is ook geen probleem als mijn kinderen of man hier rondlopen. Iedereen is hier welkom. En als iemand zich niet lekker voelt dan is het van ‘ga lekker naar huis’ en dan neem ik het over. Je helpt elkaar en hebt respect voor elkaar. Je leert hier veel mensen kennen en ik leer hier ook dat er andere culturen zijn. Liesbeth de vrijwilliger coördinator begeleidt me. En verder ben ik gewoon aan het kijken wat mijn mogelijkheden zijn, wat er op mijn pad komt. Misschien volg ik nog wel een opleiding tot gastvrouw of receptioniste. Dus wie weet waar we Wendy nog meer tegen gaan komen.

Het is gezellig bij Wijkbedrijf Selwerd en je bent er zeker welkom als je je handen uit de mouwen wilt steken. Ze zijn op zoek naar een aantal vrijwilligers voor verschillende functies, via de link kom je bij de vacatures, het gaat om:
een assistent-beheerdereen hovenier, een buurtheld met verstand van groen, een chauffeur voor de buurttaxi, een medewerker voortuinproject , een medewerker wijkrestaurant De Duindoorn, buurtconciërge, en het bestuur zoekt een penningmeester.

Tekst en beeld: Jeanet Verveer