Handige Harry’s gezocht

Kinderen kunnen ontzettend fanatiek zijn in het bouwen van hutten, dan moet er nog een verdieping op of gordijntjes voor de ramen, het huis moet een naam krijgen enzovoort, enzovoort, kinderen zijn creatief is de ervaring. Maar een beetje toezicht kan geen kwaad. Dus ben jij degene die de spijkers telt, hamers uitdeelt, ruzietjes sust en ideeën heeft voor een workshop dan ben je van harte welkom als vrijwilliger bij de Spijker en Spelweek in Beijum deze zomer.

Voor de 15e keer

De Spijker en Spelweek in Beijum is van dinsdag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september in het Trefpunt aan de Beijumerweg. Ze zoeken nog 25 vrijwilligers. Samen met een aantal vaste krachten zijn er dan 40 begeleiders op zo’n 100 kinderen. De week is altijd een succes en ze weten waar ze aan beginnen want ze doen dit al voor de 15e keer.

Betrokken inwoners

Ricardo, beheerder van het Trefpunt waar de hutten gebouwd gaan worden vertelt dat het altijd nog gelukt is om genoeg vrijwilligers te vinden. “De meesten vrijwilligers zijn betrokken bewoners uit de wijk zelf en we proberen ook de ouders van deelnemende kinderen te interesseren om als vrijwilliger mee te doen. We hebben mensen nodig die de groepjes begeleiden en mensen die gereedschap uitdelen, verf uitdelen, dat soort zaken. Een ouderengroep in Beijum vindt het leuk om ontbijt en lunch voor de kinderen klaar te maken. We hebben ook fruit dat geschild en gesneden uitgedeeld gaat worden dus wat dat betreft zijn er verschillende dingen die je als vrijwilliger kunt doen.”

Middeleeuwen

De organisatie van de week moet nog op gang komen maar Ricardo weet al wel te vertellen dat het thema ‘De Middeleeuwen’ zal zijn. Dus er zullen schilden en zwaarden gemaakt worden en misschien komt er wel en echte ridder langs. Hij heeft het ook over iets met uilen maar helaas kon de valkenshow niet doorgaan omdat het te duur is. Maar dat zegt wel iets over de ambitie er leuke interessante week van te maken. Er zijn workshops en als je als vrijwilliger met een idee komt om iets leuks te doen met de kinderen dan is dat zeer welkom. Natuurlijk zijn er kinderen die niets anders willen dan alle dagen aan hun hut timmeren, maar zo te horen wordt het een heel diverse en creatieve week.

Tekst en beeld: Jeanet verveer