Help de kinderen de zomer door! Vrijwilligers gezocht!

Speeltuincentrale zoekt vrijwilligers voor zomeractiviteiten in Groningen.  Veel kinderen kunnen dit jaar niet op vakantie en daarom wordt op initiatief van de Speeltuincentrale op 7 plekken in de Stad in de zomervakantie kinderactiviteiten georganiseerd. Hiervoor zijn we opzoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij het organiseren van deze activiteiten en het begeleiden van de deelnemende kinderen. Mensen die mee willen doen of vragen hebben kunnen bellen met: 050-3135567.

Kinderen vieren vakantie thuis

Voor een groeiende groep kinderen is een relatief dure vakantie geen vanzelfsprekendheid en door het Coronavirus zullen veel kinderen deze zomer de vakantie in de Stad vieren. Daarbij komt dat veel (betaalbare) voorzieningen in de Stad in de zomermaanden beperkt open of dicht zijn. Daarom organiseert de Speeltuincentrale in de bouwvak samen met de buurt- en speeltuinverenigingen op 7 plekken in de Stad zomeractiviteiten.

Vrijwilligers gezocht

Om kinderen een onvergetelijk zomervakantie aan te bieden is de Speeltuincentrale opzoek naar enthousiaste en sportieve vrijwilligers. We zijn specifiek opzoek naar jongeren tussen de 14 en 24 jaar, die naast het begeleiden van de kinderen activiteiten willen bedenken en organiseren. Ook vrijwilligers met een EHBO-diploma, Corona-Stewards of mensen die hand- en spandiensten willen verrichten kunnen zich aanmelden.

Wat gaan we doen?

Zeven speeltuinen worden deze zomer omgetoverd tot een echt vakantieoord met zand, water en veel zomerse activiteiten. De activiteiten worden in samenwerking met de wijk bedacht, aangeboden en begeleid door enthousiaste jongeren. In een groepje gaan de jongeren met elkaar het programma uitvoeren maar er is ook altijd ruimte voor nieuwe spontane ideeën tijdens de speelmiddagen.
Na de uitvoering van de activiteiten krijgen de jongeren de kans om met een gezellige groep te blijven slapen op de camping. Hierdoor geven wij deze jongeren ook nog een beetje het vakantiegevoel mee.

Vanwege het coronavirus zullen de activiteiten dit jaar wellicht in iets aangepaste vorm plaatsvinden. De activiteiten worden in samenwerking met de gemeente Groningen, Jantje Beton en de verschillende buurt- en speeltuinverenigingen georganiseerd.

Weer weten over de speeltuincentrale Groningen? Kijk dan hier.