Herplaatsing 4EverHome, de hulp voor dier en baasje!

Er kunnen allerlei redenen zijn dat mensen ongewild afstand doen van hun geliefde huisdier. Dat kan zijn vanwege overlijden, een relatiebreuk, verandering van werk, ziekte of financiële problemen. Dit  zijn slechts enkele voorbeelden. Als dit gebeurt wil je dat jouw huisdier op de beste plek terechtkomt. Daarvoor biedt Stichting Herplaatsing 4 EverHome hulp! Deze stichting, volledig gerund door vrijwilligers, richt zich op het herplaatsen van huisdieren. Voor de regio Groningen zijn ze nog op zoek naar gastgezinnen en huisbezoekers.

Een hart voor dieren

Marijke de Jong werkt al vijf jaar vrijwillig voor deze stichting. Nadat ze gestopt was met haar werk in de reclamewereld besloot ze dat ze nu tijd had voor een hond. Het werd een Beagle. Via contacten met mensen uit de Beaglewereld werd ze vrijwilliger bij Herplaatsing 4 EverHome. Het moge duidelijk zijn dat de liefde voor honden er wel in zit. “Met dit werk is het belangrijk dat je een dierenliefhebber bent en snapt waarom honden zich op een bepaalde manier kunnen gedragen. En je moet streng kunnen zijn. Als je een slecht gevoel hebt bij een persoon die een hond wil adopteren, moet je ook nee kunnen verkopen.” Een dierenliefhebber is Marijke zeker. Ze heeft zelf drie Beagles in huis. En een Siamese kater, die overigens de baas is van het stel…….

Verspreid door het hele land

Door heel Nederland zijn 35 vrijwilligers actief bij Herplaatsing 4 EverHome. Aanvragen voor de herplaatsing van huisdieren komen uit het hele land. Wordt besloten dat er voldoende kansen zijn om een dier te herplaatsen (meest honden en katten), dan gaat een van de huisbezoekers kijken.  Als ze de indruk hebben dat herplaatsing mogelijk is, worden de specialisten van Herplaatsing 4EverHome ingeschakeld. Met een wervende tekst en een aantal foto’s  brengen ze het dier zo goed mogelijk voor het voetlicht. De tekst en foto’s worden online geplaatst. Uit de reacties leggen ze de allerbeste kandidaten aan de huidige eigenaar voor. En dan wordt er contact gelegd tussen beide partijen. En dan maar hopen dat het klikt……

Soms is een gastgezin nodig

In het meest ideale geval wordt een dier van de oude eigenaar in één stap naar de nieuwe eigenaar verhuisd. Meer stappen maken het alleen maar moeilijker voor het dier. Maar soms kan het niet anders. Bijvoorbeeld als er sprake is van ziekte, of erger nog, van overlijden. Dan zoeken ze bij Herplaatsing 4EverHome een gastgezin waar het dier een paar weken kan bijkomen. Bij lieve mensen die goed voor ze zorgen en waar ze  een tijd tot rust kunnen komen. Er is een grote behoefte aan deze gastgezinnen..

Het gevoel dat dingen kloppen

Waar een huisbezoeker en een gastgezin aan moeten voldoen? Volgens Marijke moet je hart uitgaan naar dieren in nood. Veel ervaring met honden en katten is belangrijk, net als mensenkennis. Uiteindelijk moet je bij een herplaatsing het gevoel hebben dat de dingen kloppen. En als het allemaal goed gaat, weet je ook weer waarvoor je dit werk doet.

Lijkt het je leuk om hieraan mee te werken? Dan vind je hier de vacatures.

tekst: Julia Castro
beeld: Marijke