Kennisplein 10 jaar!

Dit jaar bestaat Kennisplein 10 jaar en dat gaat gevierd worden! Er wordt onder andere  een tijdschrift uitgegeven waarin cursisten iets vertellen over hun ervaring met een cursus die ze bij Kennisplein hebben gedaan.  Hieronder een voorpublicatie:

De training Buitengewoon Zijn daagt in tien trainingsavonden deelnemers uit zichzelf tegen te komen, zich te ontwikkelen en maatschappelijke projecten en activiteiten te realiseren. Vragen die gesteld worden zijn ‘Waar word ik en de rest van de wereld blij van?’ en ‘In hoeverre durf ik lef te hebben en ondernemend te zijn?’

Eva is een van de cursisten van de training ‘die niet helpt maar wel werkt’. Zij is vrijwilligster bij de WIJ in De Wijert en heeft met hulp van de training Buitengewoon Zijn het project ‘De Hoornse Slinger’ opgezet. In de Onlanden bij de natuurspeeltuin wil ze een plek realiseren die voor jong en oud aantrekkelijk is. Op die plek wil ze een creatieve slingermuur bouwen, bankjes plaatsen en een vuurkorf. Ze heeft ook evenementen bedacht die er georganiseerd zou kunnen worden zoals een burenpicknick, voetbalwedstrijden en een kerstmarkt. Als het project voldoet aan alle eisen gaat de gemeente misschien bijdragen in de kosten en de rest wil ze via crowdfunding financieren. Zo dragen de mensen zelf ook bij.

Eva zag erg op tegen het belangrijke gesprek met de wijkraad waar ze haar idee moest presenteren. De training leerde haar ideeën te schrappen en aan te passen. Door tijdens de trainingsavonden over het project te praten werd het concreet voor haar en kon ze het helder samenvatten in een paar geïnspireerde zinnen.

Niet alleen was haar presentatie voor de wijkraad erg geslaagd ook heeft ze inmiddels een groep hoveniers in opleiding gevonden die kunnen bijdragen aan haar project.