Kom proeven van vrijwilligerswerk!

Link050 organiseert samen met Migranten aan Zet een tweetal vrijwilligersmarkten op 22 en 23 januari. Door deze dagen onze deuren te openen willen we geïnteresseerden laten proeven van vrijwilligerswerk. Er zijn ongeveer 10 verschillende organisaties aanwezig die vrijwilligerswerk aanbieden op verschillende gebieden.

Vrijwilligers zijn gelukkiger

Het is geen geheim dat mensen die vrijwilligerswerk doen vaak gelukkiger zijn. Mensen kiezen immers voor onbetaald werk omdat ze dat echt leuk werk vinden, omdat het bij hun past.

De redactie van Vrijwilligers Nieuws heeft de afgelopen jaren al heel wat vrijwilligers gesproken en we merken dat de motivatie om dit werk te doen heel divers is. Iemand die werkloos was vertelde dat vrijwilligerswerk hem opvrolijkte omdat het schrijven van vele sollicitatiebrieven niet echt blij maakt, een gepensioneerde man die voorheen altijd achter een bureau zat was ontzettend blij dat hij nu iets met zijn handen kon doen. Weer iemand anders wilde wat meer werkervaring voor haar CV en dan zijn er heel veel vrijwilligers die ervan genieten dat ze andere mensen kunnen helpen. “Dankbaarheid is echt wel wat” zei iemand. Voor ieder van hen gold dat vrijwilligerswerk hun leven verrijkte.

Migranten aan Zet

Voor migranten is vrijwilligerswerk belangrijk en niet alleen voor de taal. Ze komen ook in aanraking met juist die typisch Nederlandse gewoontes die waarschijnlijk niet tijdens de Burgerschapscursus aan de orde kwamen. Voor hen is Migranten aan Zet aanwezig met ambassadeurs, zelf ook nieuwkomers, die Arabisch of Tigrynia spreken. Zij leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn

Link050  en extralink

Link050 heeft zo’n 700 vacatures en helpt je graag bij het vinden van een geschikte baan. Extra link is ook aanwezig en geeft persoonlijke begeleiding aan mensen die (nog) niet weten wat hun talenten zijn of voor wie de drempel om te solliciteren te hoog is. Op de Vrijwilligersmarkt  kan je met de diverse vrijwilligersorganisaties in gesprek gaan zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat het werk inhoud.

Ontwikkellink

Bezoekers kunnen ook kennismaken met het aanbod van Ontwikkelink door mee te doen aan workshops die worden gegeven. Overigens mogen alle vrijwilligers en mensen met een participatiebaan in de gemeente Groningen gratis gebruik maken van diverse workshops en trainingen die het hele jaar door bij Ontwikkellink worden aangeboden.