Mamamini geeft geld weg!

We praten dan over het Goededoelenfonds van Mamamini dat in de afgelopen 30 jaar inmiddels 840.000 euro  subisidie heeft gegeven aan non-profit organisaties. Dit jaar gaf Mamamini op 12 juni,  tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Mamamini aan de Helperoostsingel 50.000 euro aan 25 verschillende organisaties. Het was een gezellige bijeenkomst met muziek van de Amazing Stroopwafels en presentator Henk de Haan waarbij zo’n 70 gasten breeduit konden plaatsnemen op al die prachtige tweedehands banken en stoelen.

Henk de Haan haalde de vertegenwoordigers van  organisaties een voor een naar voren en vroeg wie ze waren en wat ze deden. Iedereen bleek verrassend goed in staat om binnen een paar minuten te vertellen wat hun organisatie precies deed, wat bereikt was en waarvoor subsidie was aangevraagd. Kennisplein van Link050 kreeg  2.500 euro voor een nieuwe website. Deze website zal 27 juni gepresenteerd worden tijdens de viering van het tienjarig bestaan van kennisplein.

Een bonte stoet aan organisaties kwam voorbij, van ‘Een beetje Geluk’ tot ‘De Toverboom’,  van Humanitas tot het Beatrix Kinderziekenhuis. Een speeltuin kreeg 200 euro om een tafeltennistafel aan te schaffen en de voedselbank ontving een cheque van 2500 euro. “Genoeg voor 5000 ontbijtjes” vertelde de penningmeester glunderend. Het grootste deel van het geld ging naar (een vorm van) armoede bestrijding. Vertegenwoordigers van de organisaties die in de prijzen vielen reageerden verheugd. “Hier (2100 euro) kunnen we heel veel herenschoenen voor kopen!” zei stichting Maxima  of  “het geld wordt goed besteed!” aldus Stichting Urgente Noden (SUN) die 3000 euro kreeg. Henk de Haan vond het allemaal prachtig “wat mooi toch allemaal ja!” en het publiek bleef maar klappen voor de  goede doelen, maar ook voor de klanten van Mamamimi die dit allemaal  mogelijk hadden gemaakt. Volgend jaar is het weer mogelijk een subsidie aanvraag in te dienen bij Mamamini, dus let op de sluitingsdatum!  Lees hier meer over het goede doelen fonds van Mamamini.