NonFiction Photo Festival Oproep Vrijwilligers

NonFiction Photo Festival maakt zich op voor haar tweede editie van 12 november tot en met 5 december in de Synagoge Groningen. Op het festival is werk te zien van de veelgeprezen World Press Photo Exhibition en een lokale tentoonstelling over fair fashion. Vrijwilligers helpen dit mogelijk te maken.  Elk jaar helpen zo’n 80 vrijwilligers het festival in goede banen te leiden vanuit verschillende functies. Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden. Bij het NonFiction Photo team kun je een warme, diverse en hechte creatieve gemeenschap verwachten. Ongeveer de helft van het team bestaat uit internationals, afkomstig van over de hele wereld en met een breed scala aan professionele en academische achtergronden. NonFiction Photo is er trots op een inclusieve en multiculturele groep te zijn met een groot onderling vertrouwen. Voorlopig is er nog veel te doen – doe mee om te leren, te verbinden, en te bouwen met NonFiction Photo dit jaar.

De vrijwilligerservaring

Maurits vond zijn tijd bij het team geweldig: “Vrijwilligerswerk bij NonFiction Photo heeft me geholpen om te groeien als persoon. Ik heb altijd al meer betrokken willen zijn bij de culturele sector van Groningen, dus de keuze voor NonFiction Photo was wat dat betreft een no-brainer. Hoewel ik geen eerdere ervaring had in eventmanagement, waar ik oorspronkelijk voor solliciteerde, maakte dat niets uit. Ze kijken hoe je vaardigheden en interesses het beste tot hun recht komen en begeleiden je in dit proces.” Geïnspireerd door zijn tijd bij het team, gooide hij het roer om en begon hij aan een studie aan kunstacademie Minerva, waar hij momenteel zit.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen kiezen uit drie functies: Front Desk Host, Exhibition Tour Guide, of helpen met gespecialiseerde vaardigheden als Expert Vrijwilliger. De Hosts werken samen met het Front Desk Team en zijn het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers. Zij houden zich bezig met de kaartverkoop en bezoekersinformatie. Taal is geen probleem. De Tour Guides (Nederlands verplicht), als onderdeel van het Educatie Team, helpen bezoekers door de tentoonstelling en duiken in de verhalen achter de foto’s. Expert Vrijwilligers – mensen met speciale vaardigheden of ervaring, zoals PR, grafisch ontwerp, of soortgelijke gebieden, helpen vanuit hun hoofdkantoor in De Biotoop te Haren. Om je op te geven als vrijwilliger kun je voor 5 oktober contact opnemen met Ewa via vrijwilligers@nonfictionphoto.nl. Kijk voor meer informatie op www.nonfictionphoto.nl. Kaarten zijn vanaf oktober verkrijgbaar.

foto: Denis Ghisalberti