Ontwikkellinks Café

In de  nieuwsbrief van Vrijwilligersnieuws van september plaatsten we een link naar een enquête over een Ontwikkellinks café. Wat vinden vrijwilligers ervan om fysiek en/of online bij elkaar te komen om over een interessant onderwerp te praten? De uitkomsten van de enquête vind je hieronder.
Het eerste Ontwikkellinks Café vindt  plaats – zo mogelijk op locatie – op 3 november, het zal gaan over ASS ( Autisme Spectrum Stoornissen) en vrijwilligerswerk. Houd de pagina van Ontwikkellink in de gaten voor meer informatie.

De uitkomsten van de enquête

Een flinke meerderheid vindt het een goed idee om met een Ontwikkellinks café te beginnen.

Thema’s die voor het café aangedragen werden waren: Betekent vrijwillig ook vrijblijvend? Zijn er ontwikkelingsmogelijkheden bij organisaties? Verder worden onder andere  fotografie, NLP en Omdenken ( positief denken) genoemd als interessante thema’s.

Er zijn ongeveer evenveel mensen die voor ochtend, de middag en de avond kiezen als moment van online deelname en de meeste mensen willen wel één keer per maand zo’n Ontwikkellinks café bezoeken.

Er werden ook nog een paar vragen gesteld over de ervaring met de online cursussen die sinds dit voorjaar gegeven werden:

Flink wat vrijwilligers hadden deelgenomen aan deze online cursussen en zo te horen was de technische uitleg voor het inloggen niet echt nodig. Blijkbaar zijn de mensen ondertussen handig geworden op de computer.

Er waren een aantal mensen die niet houden van online gedoe en daarom geen online cursus wilden volgen, anderen hadden geen tijd en soms zat er gewoon geen online cursus bij die hun belangstelling had.

Op de vraag of mensen nog mee zouden doen wanneer de cursussen niet meer op locatie gegeven konden worden, maar dus wel online zei de helft ja. Soms is het wel praktisch om iets online te volgen schreef iemand. Een ander las dan toch liever een boek. Er waren ook hier enkele geluiden te horen van mensen die niet van zoom of teams houden.

De meeste mensen misten toch wel de makkelijke onderlinge communicatie en uitwisseling die er op locatie is.

Tot slot had nog niet iedereen gezien dat er een apart knop voor e-learning op de website van link050, staat maar de meesten klinken enthousiast: “Klinkt super, blij mee, ga ik zeker naar kijken!” schreef iemand die verder niet hield van online cursussen. Dus fijn dat deze mogelijkheid erbij is gekomen!