Provinciale Vrijwilligersprijs 2021

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is per vandaag, 1 september, van start gegaan. Vrijwilligersorganisaties of -initiatieven kunnen tot 1 oktober aangemeld worden.  Het is inmiddels de 21e keer dat de prijzen van 3.000 euro worden uitgereikt. Er zijn prijzen in de categorien zorg, leefbaarheid, jeugd, sport en cultuur. Vrijwilligers zijn belangrijk voor de leefbaarheid zegt gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Door de belangeloze inzet ontmoeten vrijwilligers vaak andere mensen. Hierdoor ontstaan contacten met personen en mede-vrijwilligers die anders misschien niet hadden plaatsgevonden. Deze netwerken zijn enorm belangrijk voor de inwoners van de provincie Groningen.”
Vorig jaar kregen een speeltuin, een Hospice, een zwembad en een voltigevereniging een prijs. Stichting Graspop in Baflo was de eerste die de prijs kreeg in de nieuw toegevoegde categorie cultuur.`

Aanmelden kan tot 1 oktober via www.provinciegroningen.nl De jury selecteert per categorie twee genomineerden. Groningers kunnen laten weten welke organisatie zij geweldig vinden door erop te stemmen en stemmen kan van 15 tot en met 31 oktober. De uitreiking van de prijzen is op 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag.