Vrijwilligers gevraagd voor het Timmerdorp

Het is in Groningen al zo’n beetje traditie dat er in de zomer een timmerdorp is. De kinderen kunnen er een week lang timmeren, knutselen en verven, waarbij ze begeleid worden door vrijwilligers.

Afgelopen jaren had het Timmerdorp een plek op het Suikerunie terrein. Dit jaar verhuist het Timmerdorp naar Tuinindestad in het Westerpark, Vinkhuizen. Frans Kerver van Tuinindestad heeft al ervaring met een kleiner Timmerdorp en daar wil hij wel op voortborduren. De opzet gaat veranderen: In plaats van één week kan er nu vier weken van vier dagen gebouwd worden aan het Timmerdorp. Kinderen kunnen daardoor langer bouwen aan hun project. Wel zullen er minder kinderen tegelijk zijn. Frans wil er verder een inclusief timmerdorp van maken, hij denkt aan kinderen van vluchtelingen of kinderen uit de dovengemeenschap. Er zijn meer ideeën voor deze weken, hij wil bijvoorbeeld een lunch aanbieden met producten uit de tuin en misschien kunnen de kinderen meehelpen met koken.

Voor iedere week zoeken ze 25 vrijwilligers, Frans heeft het liefst mensen die alle vier de dagen kunnen komen. Veel oud vrijwilligers zullen meegaan maar er zullen er ook zijn die willen stoppen. Dus: heb je interesse dan kan je een mail sturen naar tuinindestad@gmail.com. Tuinindestad is een prachtige plek aan de rand van de stad, er is een gezellig ruimte waar je kan schuilen voor de regen en er gebeuren allemaal interessante dingen op het terrein.