Werken bij link050

Als je link050 opbelt omdat je een vrijwilligersvacature wil plaatsen of omdat je vrijwilligerswerk zoekt is de kans groot dat je een vrijwilliger aan de telefoon krijgt. Link050 draait namelijk op vrijwilligers (en een paar betaalde krachten).Sommige vrijwilligers werken al jaren bij link050 maar een enkeling is al heel snel weer vertrokken. Zo ook Esther die sinds februari bij link050 werkt en per 1 juni al weer zal vertrekken. Zij heeft namelijk een betaalde baan gevonden.

link050 gevonden via google

Ik vraag Esther hoe ze bij link050 terecht kwam. Ze vertelt dat ze een paar jaar was gaan reizen nadat ze haar opleiding ((SAW, Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen). had afgerond. Omdat ze niet zo veel ervaring had was het niet zo makkelijk een betaalde baan te vinden toen ze weer terug kwam. Daarom ging ze in een winkel werken. “Ik werkte daar 15 uur en verveelde me een beetje, ik ben toen gaan googelen en vond link050. Ik was er al eens langs gefietst want het is toch midden in de stad.”

Betrokken bij het werk

Link050 leek haar erg leuk en zo nam ze hier de afgelopen vier maanden de telefoon aan, ontving bezoekers, en werkte onder andere aan het opschonen van de lijst met vrijwilligers. “Ik ben hier veel meer betrokken bij het werk dan bij mijn andere baantjes, het is heel divers wat ik doe en ik kom hier mensen met verschillende achtergronden tegen. Het is leuk werk, en gezellig met collega’s, hoewel we hier vanwege corona nooit met z’n allen tegelijk kunnen zitten.”

Het staat goed op je CV

Ondertussen bleef ze op zoek naar een betaalde baan – en heeft dit vrijwilligerswerk  daarbij geholpen? “Zeker heeft het geholpen”, vertelt ze,“tijdens sollicitatie gesprekken vroegen ze naar mijn vrijwilligerswerk bij link050 en als ik ze erover vertelden vonden ze het altijd erg leuk”. Het stond dus goed op haar CV.

Leerzaam

Daarnaast vertelt ze dat het werk bij link050 ook goed was voor haar ontwikkeling, want vaardigheden als rapporteren, communiceren, werk overdragen, sociale vaardigheden en administratie bijhouden leer je wel bij link050. “Ik ben een beetje chaotisch van mezelf, maar hier ben ik vooral beter geworden in het op orde houden van administratie” zegt ze. Nu gaat ze binnenkort beginnen als woonbegeleider. “Het was een fijn sollicitatiegesprek en ze belden me ‘s avonds al op dat ik de baan had.” Hoewel link050 haar zal missen zijn we natuurlijk ook heel blij voor haar.

Link050 zoekt een nieuwe locatiemedewerker

Nu is link050 natuurlijk opzoek naar een nieuwe locatiemedewerker, iemand die net zo enthousiast is als Esther. De vacature wordt ook aangeboden als participatiebaan.

tekst en foto: Jeanet Verveer