Link050

Medewerker gezocht voor project COSA

Reclassering Nederland: specialisatie COSA • vacature nr. 10397

Interessant of leuk aan deze vacature

Je krijgt te maken met een interessante doelgroep waarvoor je veel kunt betekenen. Voor zedendaders werkt het enorm motiverend dat je je vrijwillig inzet om hen weer op een goede manier te laten integreren in de samenleving. Daarnaast heb je veel contacten met andere vrijwilligers, je volgt een vrijwilligerstraining bij aanvang er zijn driemaandelijkse themabijeenkomsten samen met andere vrijwilligers en uiteraard een kerstborrel!

Taken en werkzaamheden

  • Het bieden van praktische ondersteuning en het onderhouden van sociale contacten met zedendaders tijdens hun terugkeer in de samenleving. Praktisch kan dit inhouden dat je regelmatig, samen met 3 andere vrijwilligers, een kop koffie drinkt met de persoon en een goed gesprek voert, meegaat met het aanvragen van een uitkering als die persoon dat zelf lastig vindt, maar je kan ook samen beslissen om eens te gaan fietsen, wandelen of andere activiteiten die de zedendader en de vrijwilligers leuk vinden om te doen.
  • Signalen van recidiverisico opmerken en bespreken met de dader en de cirkelcoördinator.
  • Binnen de cirkel samenwerken met andere betrokkenen zoals familie, de reclassering, de wijkagent, de behandelaar en de overige professionals die betrokken kunnen zijn bij een zedendader.

Vaardigheden en kwaliteiten

Als vrijwilliger hoef je geen specifieke opleidingsachtergrond te hebben.
Iedereen is welkom.
Omdat je samenwerkt met andere vrijwilligers is het wel belangrijk dat je kunt samenwerken met anderen, beschikt over communicatieve vaardigheden en een respectvolle, niet-veroordelende houding hebt.

Extra informatie

We starten met een kennismakingsgesprek waarbij je je vragen kunt stellen en wij je kunnen uitleggen wat het project inhoudt.
Ben je daarna nog enthousiast dan volg je een tweedaagse vrijwilligerstraining. Tijdens deze training geven we informatie over het project, maar nodigen we ook een behandelaar uit om iets te vertellen over de doelgroep. Er komt daarnaast een ervaren vrijwilliger langs om te vertellen hoe het is om COSA-vrijwilliger te zijn. Als je daadwerkelijk COSA-vrijwilliger wordt, krijg je ondersteuning middels coaching van een cirkelcoördinator en driemaandelijkse themabijeenkomsten.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
Voorzieningen WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 2 uur, maximaal 4 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie Reclassering Nederland

Informatie over de organisatie

Reclassering Nederland: specialisatie COSA
Leonard Springerlaan 21
9727 KB Groningen
Website: http://www.reclassering.nl/cosa

Print