Verbindt mensen en ideeën

Weekendmedewerker Hospice Gasthuis

Humanitas | Vacature nr. 10480

Taken en werkzaamheden

Het Hospice Gasthuis Groningen is een bijna-thuis-huis waar terminaal zieke mensen voor wie het niet mogelijk is om thuis te sterven, hun laatste levensperiode kunnen doorbrengen. Het Gasthuis wordt gerund door een groep van 115 vrijwilligers. Vrijwilligers hebben in het Gasthuis de rol van vervangende mantelzorg. Taken lopen uiteen van het doen van de was tot het bieden van een luisterend oor, even naar de stad gaan met een gast of het maken van een kop koffie of ontbijt voor de gasten die bij ons verblijven. Er wordt gewerkt in diensten van vijf uur. Per dienst werk je met maximaal vier andere collega-vrijwilligers samen. Het Gasthuis biedt plaats aan zes terminale gasten.

Vaardigheden en kwaliteiten

Goed kunnen samenwerken, luisteren, beschikken over empathisch vermogen en humor.

Interessant of leuk aan deze vacature

Sterven is niet alleen verdrietig. Met het werk in het Gasthuis kun je iets toevoegen aan het leven van iemand die niet zo lang meer heeft. Dit werk kan bijzonder veel voldoening geven.

Extra informatie

In verband met trainingen die een vrijwilliger krijgt vragen wij vrijwilligers om zich voor minimaal een jaar aan ons te binden.

Vrijwilligerswerk
WA-verzekering, scholing, onkostenvergoeding
Voor onbepaalde tijd
minimaal 5 uur, maximaal 10 uur
Nee
ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond
Hospice Gasthuis Groningen

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

mip.groningen@humanitas.nl
0503126000

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Doelstelling organisatie

Humanitas afdeling Groningen Stad biedt diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Vrijwilligers vormen de kern van deze activiteiten. Ons doel is dat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de ... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Humanitas biedt activiteiten op de volgende vlakken: Contact en steun Opvoeden en opgroeien Mantelzorgondersteuning Maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen Omgaan met verlies Geldz... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht