Link050

Gastgezin voor Kind aan Huis

Humanitas • vacature nr. 12547

Interessant of leuk aan deze vacature

Je doet onbetaalbare (levens)ervaring op en kunt het verschil maken voor een kind of jongere door je aandacht en tijd te geven. Tijdens onze basistraining en verdiepingsbijeenkomsten word je voorbereid op mogelijke dilemma's en moeilijke situaties en deel je je mooie en lastige ervaringen met andere gastgezinnen. Een coördinator ondersteunt je met raad en daad.

Taken en werkzaamheden

Kan jij iets betekenen voor een kind of jongere (0 - 23 jaar) die behoefte heeft aan een ‘thuis in een ander huis’? We zoeken gastgezinnen die hun huis en hart willen openstellen en aandacht, tijd en ruimte willen geven.

Een gastgezin biedt de mogelijkheid om een kind of jongere te laten deelnemen aan het dagelijkse gezinsleven. Het gaat om kinderen die moeilijkheden of stress ervaren in de thuissituatie, of verblijven in een instelling en een thuis missen. Ook kan een gastgezin steun bieden aan een jonge vluchteling.Dit kan een middag in de week, een weekend in de maand, een vakantieweek of een andere periode zijn. Dit is afhankelijk van wat het gezin wil bieden en wat het kind nodig heeft. Hoeveel personen je huishouden telt is niet van belang.

Vaardigheden en kwaliteiten

We vragen gastgezinnen met een open blik en affiniteit met kinderen en/of jongeren, die flexibel zijn en energie hebben.

Extra informatie

Meer informatie?
Bel 050-3126000. Of mail naar p.jonkman@humanitas.nl (Petra Jonkman) of L.dorrestein@humanitas.nl (Lotte Dorrestein).

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 4 uur, maximaal 8 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie gemeente groningen

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Print