Link050

Voorlichter/trainer

Discriminatie Meldpunt Groningen • vacature nr. 13206

Interessant of leuk aan deze vacature

Je spreekt veel mensen van verschillende niveaus, je leert ze iets. Jouw ervaring kan een ander de ogen doen openen om discriminatie te voorkomen. Stereotypes en vooroordelen worden op deze manier teruggebracht.

Taken en werkzaamheden

Voor onze workshop/gastles de Mystery Guest zoeken wij mensen met een verhaal dat te maken heeft met discriminatie, op welke grond dan ook. Voorbeelden van vrijwilligers die bij ons hebben gewerkt: iemand die met racisme te maken had, een dakloze en iemand die met genderdiscriminatie van doen had.

Samen met een professionele voorlichter ga je op pad langs scholen van allerlei niveaus. Dit kan een basisschool zijn maar ook een MBO of HBO. Aan de hand van een introductie over het onderwerp en vragen die de leerlingen aan jou zullen stellen, ga je het gesprek aan.

Benieuwd of het wat voor jou is? Neem contact met ons op!

Vaardigheden en kwaliteiten

Goed kunnen vertellen over jouw ervaring maar, ook goed kunnen luisteren naar wat de leerlingen vragen. Gespreksvaardigheden staan voorop, maar je bent nooit alleen. Onze medewerkers begeleiden het gesprek en sturen indien nodig bij. Ook is het mogelijk om ingewerkt te worden en vooraf mee te kijken bij andere vrijwilligers.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen reiskosten
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie Op locatie van de onderwijsinstelling

Informatie over de organisatie

Discriminatie Meldpunt Groningen
Oosterhamrikkade 66-23
9713 KA Groningen
Website: https://www.discriminatiemeldpunt.nl

Print