Verbindt mensen en ideeën

Voorlichter/trainer

Discriminatie Meldpunt Groningen | Vacature nr. 13206

Taken en werkzaamheden

Voor onze workshop/gastles de Mystery Guest zoeken wij mensen met een verhaal dat te maken heeft met discriminatie, op welke grond dan ook. Voorbeelden van vrijwilligers die bij ons hebben gewerkt: iemand die met racisme te maken had, een dakloze en iemand die met genderdiscriminatie van doen had.

Samen met een professionele voorlichter ga je op pad langs scholen van allerlei niveaus. Dit kan een basisschool zijn maar ook een MBO of HBO. Aan de hand van een introductie over het onderwerp en vragen die de leerlingen aan jou zullen stellen, ga je het gesprek aan.

Benieuwd of het wat voor jou is? Neem contact met ons op! 

Vaardigheden en kwaliteiten

Goed kunnen vertellen over jouw ervaring maar, ook goed kunnen luisteren naar wat de leerlingen vragen. Gespreksvaardigheden staan voorop, maar je bent nooit alleen. Onze medewerkers begeleiden het gesprek en sturen indien nodig bij. Ook is het mogelijk om ingewerkt te worden en vooraf mee te kijken bij andere vrijwilligers.

Interessant of leuk aan deze vacature

Je spreekt veel mensen van verschillende niveaus, je leert ze iets. Jouw ervaring kan een ander de ogen doen openen om discriminatie te voorkomen. Stereotypes en vooroordelen worden op deze manier teruggebracht.

Vrijwilligerswerk
reiskosten
Voor onbepaalde tijd
Nee
Op locatie van de onderwijsinstelling

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Dhr. David Bakker
info@discriminatiemeldpunt.nl
0505498702
Mobiel: 0651993760

Informatie over de organisatie

Discriminatie Meldpunt Groningen
Hanzeplein 120
9713 GW Groningen
Website: https://www.discriminatiemeldpunt.nl

Doelstelling organisatie

Het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG) is een onafhankelijke organisatie die zich ten doel stelt het voorkomen, signaleren en bestrijden van discriminerende uitingen, gedragingen of regelgeving. ... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Hulpverlening en voorlichting.

Terug naar vacatureoverzicht