Link050

Medewerker werkgroep Toegankelijkheid

zavie • vacature nr. 13208

Interessant of leuk aan deze vacature

Werksfeer:
Bij ons werk je samen met een kleurrijke groep vrijwilligers, met ieder zo zijn achtergrond en talent. Altijd op basis van gelijkwaardigheid.
Een informele werksfeer, 'je/jij' cultuur, waar maatpakken nog net niet verboden zijn. Regelmatig een borrel of een gezellig uitstapje, waar we elkaar beter leren kennen. Voldoende mogelijkheden én begeleiding om jezelf te ontwikkelen. Als je eens ergens mee zit of je wilt gewoon iets bespreken, is daar altijd ruimte voor.

Taken en werkzaamheden

Draag jij het onderwerp toegankelijkheid een warm hart toe? Dan bij je heel erg welkom in onze nieuwe werkgroep Toegankelijkheid!
Wat ga jij doen bij de werkgroep? We bouwen de database voor onze website samen met Marketing Groningen. Dit betekent dat de informatie van de ondernemers uit de toeristische sector al ‘automatisch’ beschikbaar komt. Samen bouwen wij aan een platform ToegankelijkGroningen.nl, een website waarop de toegankelijkheidsgegevens komen van ondernemers, attracties, musea en andere locaties in onze provincie. Zo kan iedere inwoner - met en zonder beperking - van te voren zien of een plek voor hem of haar toegankelijk is! Voor het platform werken we samen met Marketing Groningen en internetbureau Insiders.
Achtergrondinfo voor wie je het doet: mensen met een chronische ziekte, lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking,
ouderen en hun naasten/mantelzorgers.
Voor andere locaties en gebouwen ga je het volgende doen:

  • Opvragen en controleren van de aangeleverde gegevens: je neemt contact op met ondernemers, eigenaren of beheerders van gebouwen/voorzieningen en vraagt hen de toegankelijkheidsgegevens aan te leveren die je vervolgens controleert.
  • Locatiebezoek: je gaat op pad om steekproefsgewijs te controleren of de aangeleverde informatie klopt en om met de betrokken ondernemer/eigenaar/beheerder in gesprek te gaan over toegankelijkheid. Samen zetten we het thema toegankelijkheid op de kaart en vragen we hier aandacht voor!

Vaardigheden en kwaliteiten

Kun jij goed communiceren, heb je handigheid in het omgaan met computers én lijkt het je leuk om mee te werken aan een toegankelijker provincie Groningen? Of heb je misschien gewoon een vraag? Schroom niet en neem contact met ons.

Extra informatie

Uren per week: 4-12 uur. Aan de Schweitzerlaan 4 in Groningen. Op een kantoor met 8 werkplekken in het gebouw van Zorgbelang.
Werktijden: zelf indelen en thuiswerken is mogelijk.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract, reiskosten, vrijwilligersvergoeding
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 4 uur, maximaal 12 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Zavi

Informatie over de organisatie

zavie
Leonard Springerlaan 13 (4e etage)
9727 KB Groningen
Website: http://www.zavie.nl

Print