Link050

Begeleider Topclub in Hoogezand

Humanitas • vacature nr. 13323

Interessant of leuk aan deze vacature

Lijkt het je een goede en leuke ervaring om met jongeren met autisme te werken, ben je 1x per maand op een zaterdagavond beschikbaar (plus wat extra tijd voor het bedenken/voorbereiden van de activiteit natuurlijk), dan zijn we op zoek naar jou! Als begeleider word je ondersteund door een of twee vrijwillig coördinatoren. Op de achtergrond is er ook een beroepskracht aanwezig voor vragen.

Taken en werkzaamheden

Het is de bedoeling dat je samen met andere vrijwilligers de bijeenkomsten van de Topclub begeleidt. De Topclub is een club voor jongeren/jongvolwassenen met een vorm van autisme. De jongeren kunnen zo in een vertrouwde omgeving leeftijdsgenoten ontmoeten. Onder begeleiding van twee tot vier vrijwilligers hebben ze tien keer per jaar een leuke zaterdagavond. Doordat er een duidelijk programma is voor de bijeenkomst lukken de contacten goed. Het doel van de bijeenkomsten is het bieden van een gezellige avond en contacten met leeftijdgenoten.

Als begeleider werk je dus samen in een team met andere begeleiders. Er zijn drie Topclubs in Groningen Stad en één in Hoogezand. In Hoogezand is een groepje van drie begeleiders actief. Omdat twee van de drie begeleiders binnenkort wat minder tijd zullen hebben, zoeken zij naar versterking!

Vaardigheden en kwaliteiten

Het belangrijkst vinden we dat je het leuk vindt om nieuwe activiteiten te bedenken, en je in staat bent om dit ook samen met de andere begeleiders te organiseren en uit te voeren. Daarnaast is het natuurlijk mooi als je affiniteit hebt met onze doelgroep; jongeren en jongvolwassenen met autisme.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, scholing, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 3 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
zaterdagavond
Locatie Humanitas locatie Hoogezand

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Print