Verbindt mensen en ideeën

Bezoekvrijwilliger samen met je hond of kat

Stichting ZorgDier Nederland | Vacature nr. 13426

Taken en werkzaamheden

Je bezoekt, na een gratis cursus, wekelijks mensen (bij locaties van De Zijlen) met een verstandelijke beperking die van huisdieren houden maar zelf niet de zorg voor een eigen hond of kat kunnen dragen. Je werkt hierbij nauw samen met de persoonlijke begeleiders van deze mensen. De bezoekjes duren gemiddeld een uur per week. De activiteit kan bestaan uit samen wandelen, een gezellig praatje, het huisdier verzorgen, samen spelletjes doen met het huisdier etc.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • De vrijwilliger vormt samen met zijn hond of kat een hecht team, kan zijn huisdier 'lezen' en weet in welke omstandigheden het dier zich thuisvoelt. Hij of zij vind het leuk om met deze speciale doelgroep te werken (mensen met een verstandelijke beperking).
  • Je begrijpt dat scholing vooraf wenselijk is om op een verantwoorde manier aan deze activiteiten een bijdrage te kunnen leveren.
  • Je bent loyaal aan de organisatie (De Zijlen) en de cliënt kan op de wekelijkse bijdrage van de vrijwilliger met zijn dier rekenen.

Interessant of leuk aan deze vacature

Je deelt de liefde voor je huisdier met kwetsbare mensen en ontvangt hier zelf heel veel voor terug! Je dier ontwikkelt zich door de wekelijkse bezoekjes en de vele nieuwe ervaringen die het hierbij opdoet.

Extra informatie

Inschrijving vind plaats via het inschrijfformulier op de website www.zorgdier.nl. Telefonisch contact is mogelijk via 0416 858053 of
06 10592212

De redactie heeft de oprichting van Stichting Zorgdier geinterviewd, het artikel vind je hier 

Vrijwilligerswerk
scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Voor onbepaalde tijd
minimaal 1 uur, maximaal 2 uur
Ja
Onstwedde, Appingedam, Muntendam, Westerkwartier

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Dhr. Jan van Summeren
secretariaat@zorgdier.nl
0416858053
Mobiel: 0610592212

Informatie over de organisatie

Stichting ZorgDier Nederland
Postbus 18
5175 ZG Loon op zand
Website: https://www.zorgdier.nl

Doelstelling organisatie

Mensen met een verstandelijke beperking wekelijks bezoeken met een gekwalificeerd huisdier om activiteiten, beweging, communicatie en herinnering te stimuleren en eenzaamheid te bestrijden.

Belangrijkste activiteiten

De Zijlen zoekt voor meerdere locaties in Groningen vrijwilligers met een beetje Lef, Liefde en een Leuk huisdier. Hoe zou jij het vinden om plotseling zonder je huisdier verder te moeten? Door ziekte... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht