Link050

Bezoekvrijwilliger samen met je hond of kat

Stichting ZorgDier Nederland • vacature nr. 13426

Interessant of leuk aan deze vacature

Je deelt de liefde voor je huisdier met kwetsbare mensen en ontvangt hier zelf heel veel voor terug! Je dier ontwikkelt zich door de wekelijkse bezoekjes en de vele nieuwe ervaringen die het hierbij opdoet.

Taken en werkzaamheden

Je bezoekt, na een gratis cursus, wekelijks mensen (bij locaties van De Zijlen) met een verstandelijke beperking die van huisdieren houden maar zelf niet de zorg voor een eigen hond of kat kunnen dragen. Je werkt hierbij nauw samen met de persoonlijke begeleiders van deze mensen. De bezoekjes duren gemiddeld een uur per week. De activiteit kan bestaan uit samen wandelen, een gezellig praatje, het huisdier verzorgen, samen spelletjes doen met het huisdier etc.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • De vrijwilliger vormt samen met zijn hond of kat een hecht team, kan zijn huisdier 'lezen' en weet in welke omstandigheden het dier zich thuisvoelt. Hij of zij vind het leuk om met deze speciale doelgroep te werken (mensen met een verstandelijke beperking).
  • Je begrijpt dat scholing vooraf wenselijk is om op een verantwoorde manier aan deze activiteiten een bijdrage te kunnen leveren.
  • Je bent loyaal aan de organisatie (De Zijlen) en de cliënt kan op de wekelijkse bijdrage van de vrijwilliger met zijn dier rekenen.

Extra informatie

Inschrijving vind plaats via het inschrijfformulier op de website www.zorgdier.nl. Telefonisch contact is mogelijk via 0416 858053 of
06 10592212

De redactie heeft de oprichting van Stichting Zorgdier geinterviewd, het artikel vind je hier

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 2 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Onstwedde, Appingedam, Muntendam, Westerkwartier

Informatie over de organisatie

Stichting ZorgDier Nederland
Postbus 18
5175 ZG Loon op zand
Website: https://www.zorgdier.nl

Print