Link050

Maatjes voor kinderen en jongeren

Humanitas • vacature nr. 13488

Interessant of leuk aan deze vacature

Je bent niet zomaar een maatje. Je bent er voor exclusieve aandacht voor het kind en/of om het gezin te ontlasten. Wekelijks ga je een dagdeel bij het kind op bezoek om leuke activiteiten met het kind te ondernemen. Hierdoor hebben ouders even de tijd voor zichzelf om weer op te laden. Ook een kind kan helemaal zichzelf zijn bij jou en heeft even alle aandacht voor zichzelf en hoeft die niet te delen met broertjes of zusjes. Onze ervaring is dat jouw aanwezigheid alleen al veel betekent voor het kind!

Lijkt het je leuk, maar vind je het lastig om vrijwilligerswerk te combineren met studie of werk? Denk er dan eens over na om maatje te worden samen met je vriend, vriendin, huisgenoot, zus, buurman, tante of wie dan ook. Er is veel mogelijk!

Taken en werkzaamheden

Mooie Middag Maatjes is voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar die in een kwetsbare situatie zitten. Bijvoorbeeld door een beperking, armoede of eenzaamheid. Voor hen is het fijn om regelmatig even alle aandacht te krijgen. Als maatje kom je 1x per week of per 2 weken om leuke dingen met het kind te ondernemen. Dat kan bij het kind thuis zijn of je kan buitenshuis dingen ondernemen. Je kunt met het kind bijvoorbeeld: samen sporten, naar het museum, een spelletje doen, samen muziek maken, samen fietsen of zwemmen. Zo hebben ouders even tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen en bezorg je het kind een leuke middag!

We vragen een beschikbaarheid van een jaar. Dit vragen we omdat het tijd kost om een vertrouwensband op te bouwen met een kind en vrijwel alle kinderen hebben behoefte aan langdurig maatjescontact.

Oproepjes:

Korrewegwijk, lieve jongen van 9 jaar met veel energie. Ouders zijn een paar jaar geleden gescheiden, daar hebben de kinderen (hij heeft een oudere broer) het nog steeds moeilijk mee. Een maatje die een luisterend oor kan bieden wanneer hij daar behoefte aan heeft en die leuke activiteiten met hem kan ondernemen. Hij zit op hockey, taekwondo, gitaarles. Houdt verder van voetballen, frisbeeën, spelletjes (schaken, uno, op laptop). Hij kan het beste afspreken in het weekend.

Haren, jongen van 9 jaar. Zijn zus heeft een geestelijke beperking. Hoewel ouders erg hun best doen om de aandacht goed te verdelen, gaat in de praktijk toch de meeste aandacht naar haar. Hij is dol op zijn zus, ze kunnen goed met elkaar overweg. Soms vindt hij het lastig dat hij minder aandacht krijgt, maar hij begrijpt het ook wel.
Hij zou het erg leuk vinden om een mannelijk maatje te hebben die alle aandacht voor hem heeft. Iemand met wie hij kan voetballen, gamen, naar de stad, samen leuke dingen doen.

Beijum, jongen van 12 jaar. Rustige, lieve jongen, zit op speciaal onderwijs. Hij kan niet alleen naar buiten, er is een groepje kinderen in de buurt dat andere kinderen pest. Voetbalt bij Kids United. Hij heeft weinig bezigheden buiten school, zoekt iemand die met hem erop uit gaat.

Vinkhuizen, 2 zussen van 16 en 18 jaar. Leuke meiden die houden van kletsen en meiden-dingen doen. Hebben het allebei erg druk met school, zijn hier ook serieus mee bezig. Ze hebben eerder maatjes gehad, vraag is hulp bij huiswerk en leuke activiteiten ondernemen: stad in, spelletje doen, samen bakken. Bij het laatste maatje, die overigens maar kort is gebleven, was het contact vooral gericht op huiswerkbegeleiding. Met het maatje daarvoor deden ze wel vaak leuke dingen buitenshuis.

Haren, meisje van 7 jaar. Woont al sinds jonge leeftijd in een liefdevol pleeggezin, heeft veel meegemaakt in haar jonge leven. Een geduldig maatje kan haar een gezellige, ontspannen middag bieden waar er alle aandacht is voor haar. Pleegouders zijn nauw betrokken en kunnen goed aangeven hoe je haar het beste kunt benaderen. Interesses: ze is een meisje-meisje, houdt van buiten spelen, slijm maken, bakken, knutselen, speeltuin, fietsen, make-up, nagellak.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Geduldig
  • Lief voor kinderen
  • Luisterend oor bieden
  • Betrouwbaar
  • Ondernemend

Extra informatie

Voor meer informatie:
Yvonne de Vries, projectcoördinator Mooie Middag Maatjes. y.devries@humanitas.nl 06-51421506

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, scholing, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur 6 tot 12 maanden
Uren per week minimaal 2 uur, maximaal 4 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Bij gezinnen thuis, in de stad

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Print