Link050

Medewerker Selectieteam

Spoed
Rode Kruis • vacature nr. 13541

Interessant of leuk aan deze vacature

Vind jij het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren en wil jij je verder ontwikkelen binnen werving en selectie? En wil je tegelijkertijd meedenken aan het optimaliseren van de processen binnen vrijwilligersmanagement? Dan dagen wij jou uit om op de functie van Vrijwilliger Selectieteam te reageren!
Wij zoeken enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers en laten ons niet leiden door culturele achtergrond, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Taken en werkzaamheden

  • Je voert samen met je collega’s selectiegesprekken met kandidaten. Hiervoor maak je een planning en nodig je kandidaten uit voor een gesprek. Met jouw expertise zorg je ervoor dat geschikte en gemotiveerde vrijwilligers deel gaan uitmaken van hulpverleningsactiviteiten.
  • Daarnaast denk je mee over het vrijwilligersbeleid, maar heb je ook nog de mogelijkheid om je in te zetten binnen andere vrijwilligersactiviteiten. Een voorbeeld hiervan is het actief werven van nieuwe kandidaten op de vrijwilligersmarkt.
  • De functie kost gemiddeld vier uur per week, maar je bepaalt zelf hoe je deze tijd indeelt. Doordat je samen met je collega’s een planning maakt, zit je ook niet vast aan een vast dagdeel.

Vaardigheden en kwaliteiten

In deze functie heb je een cruciale rol binnen onze organisatie. Het Rode Kruis, district Groningen, kan namelijk niet zonder de vrijwilligers binnen de hulpverlening. Het is de taak van het Selectieteam om de juiste vrijwilligers te selecteren en te verbinden aan de hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis.
Het Selectieteam is daarom op zoek naar mensen die al enige ervaring of kennis hebben van werving en selectie en zich hier verder in willen ontwikkelen en graag een steentje willen bijdragen aan het Rode Kruis.

Extra informatie

Thirza van Put vrijwilliger Selectieteam:
“Het Selectieteam was een hele mooie aanvulling op mijn opleiding HRM. Ik heb praktijkervaring opgedaan op het gebied van werving en selectie. Een selectiegesprek voer je altijd samen, op die manier leer je van elkaar. Het leukst vond ik dat we zo’n divers team zijn; met studenten en ervaren HR-professionals. Ik had deze ervaring niet willen missen!”
Iets voor jou?
Dan komen we graag met jou in contact! Stuur ons jouw cv en motivatie en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 4 uur, maximaal 4 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Kantoor Rode kruis en thuiswerken

Informatie over de organisatie

Rode Kruis
Atoomweg 2b
9743 AK Groningen
Website: https://www.rodekruis.nl/groningen/

Print