Link050

Activiteitenbegeleiding kinderen

VluchtelingenWerk Noord Nederland • vacature nr. 13560

Interessant of leuk aan deze vacature

Geen activiteit is het zelfde, veel ontmoetingen en kinderen die het waarderen dat je met hen dit doet.
Doelgroep is kinderen van 8 tot 18 jaar.

Taken en werkzaamheden

Time4You biedt voorlichtingen en wekelijkse groepsbijeenkomsten voor kinderen en jongeren (8-18 jaar).
VluchtelingenWerk Nederland is een professionele vrijwilligersorganisatie. We behartigen de belangen van en ondersteunen vluchtelingen, waaronder kinderen. In Nederland groeien duizenden gevluchte kinderen en jongeren op in asielzoekerscentra en noodopvanglocaties. Zij zijn kwetsbaar en verdienen onze aandacht. Speciaal voor hen heeft VluchtelingenWerk het project Time4You ontwikkeld.

Ben jij enthousiast?
Wil jij je inzetten voor kinderen en jongeren die verblijven op een (nood)opvanglocatie?
Time4You biedt voorlichtingen en wekelijkse groepsbijeenkomsten voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra en noodopvanglocaties. Tijdens de bijeenkomsten bespreken wij thema’s, geven informatie, krijgen kinderen en jongeren ruimte om vragen te stellen of hun verhaal even kwijt te kunnen en organiseren wij leuke activiteiten. Time4You richt zich op de empowerment van kinderen en jongeren die in asielzoekerscentra en noodopvanglocaties wonen en komt op voor hun belangen.

Elke bijeenkomst van Time4You gaan we aan de hand van een thema ontspannen en spelenderwijs in gesprek met de groep. Er worden Time4You's voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar georganiseerd en voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Time4You wordt gefaciliteerd door een enthousiast team van 2 tot 4 vrijwilligers per groep. De teams worden begeleid door de teamleider van VluchtelingenWerk.

Wat ga je doen? Voorbereiden, informeren en signaleren.
Als begeleider Time4You draag je bij aan het inhoudelijk vormgeven van de thematische bijeenkomsten. Je bereidt de wekelijkse bijeenkomsten voor en faciliteert deze samen met je team. Deze vinden plaats op een vaste dag in de week. Zo nu en dan faciliteren jullie ook een voorlichting. In totaal moet je rekening houden met een beschikbaarheid van ongeveer 4 uur per week. Als begeleider ben je ook verantwoordelijk voor het wekelijks bijhouden van de presentielijsten, in samenwerking met je team.

Tot slot heb je een signalerende rol om ‘zorgwekkend’ gedrag te herkennen en te bepreken met je teamleider.
Wanneer?
De dagdelen waarop de bijeenkomsten plaatsvinden worden in overleg bepaald, en zijn afhankelijk van de mogelijkheden op de noodopvanglocaties. In Groningen zijn we vooral op de woensdag- en vrijdagmiddag actief. Gedurende de hele middag ben je op locatie om de bijeenkomst voor te bereiden en de kinderen uit te nodigen. De daadwerkelijk bijeenkomst met de kinderen zal aan het einde van de middag zijn.

Wij bieden jou:
Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen. Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional.
VluchtelingenWerk biedt een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en trainingen, verder ontvang je reis- en onkostenvergoeding. Wij vragen daarnaast al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag aan te leveren.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Affiniteit met kinderen.
  • Enthousiasme.
  • Sociaal vaardig.
  • Flexibel.
  • Affiniteit met andere culturen.
  • Betrouwbaar.

Extra informatie

Interesse?
Ben jij die enthousiaste persoon die wij zoeken of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marc Gehrels of kijk op de website van VluchtelingenWerk Nederland/time4you.

https://www.vluchtelingenwerk.nl/nl/project/project-time4you-zelfvertrouwen-voor-vluchtelingkinderen

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten, vrijwilligersvergoeding, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur 6 tot 12 maanden
Uren per week minimaal 4 uur, maximaal 8 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
woensdagmiddag, vrijdagmiddag
Locatie Verschillende locaties in de provincie Groningen

Informatie over de organisatie

VluchtelingenWerk Noord Nederland
Friesestraatweg 191-3
9743 AC Groningen
Website: https://www.vluchtelingenwerk.nl/

Print