Link050

Districtscoördinator Vrijwilligersmanagement

Rode Kruis • vacature nr. 13641

Taken en werkzaamheden

In deze functie stuur je het districtsteam Vrijwilligersmanagement in Groningen aan en coördineer je de werkzaamheden. Dit zijn veelal vrijwilligers met een HR achtergrond.

  • Samen met het team adviseer en ondersteun je bij de ontwikkeling en uitvoering van het vrijwilligersbeleid en zorgen jullie voor voldoende geschikte vrijwilligers op de juiste plek.
  • Het voeren van selectiegesprekken met kandidaat vrijwilligers is voor jou en je team een belangrijk onderdeel.
  • Als coördinator zorg je voor onderlinge betrokkenheid en verbinding binnen je eigen team en met andere collega’s in het district.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je hebt goede contactuele eigenschappen en je weet anderen te boeien en te motiveren.
  • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis.
  • Je bent in staat om zowel het belang van de organisatie als dat van de vrijwilliger in het oog te houden en bent niet bang ernaar te handelen als beide niet matchen.
  • Je hebt bij voorkeur een HR-achtergrond of ervaring.

Interessant of leuk aan deze vacature

Wat kan het Rode Kruis jou bieden;

Boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Maar ook een kans om (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten ten behoeve van de samenleving. Je krijgt een unieke kans om achter de schermen te kijken bij een van de grootste noodhulporganisaties ter wereld. Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en anderen inspireert. Natuurlijk vergoeden wij je gemaakte onkosten en zorgen we dat je tijdens de uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Je kunt je werkzaamheden voor een groot deel zelf flexibel inplannen.

Extra informatie

Iets voor jou?

Dan komen we graag met jou in contact! Stuur ons jouw cv en motivatie en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ella Bos - Mainassy, per mail ebosmainassy@rodekruis.nl of per telefoon via 06-41844480.

Wij zoeken enthousiaste en betrokken vrijwilligers en laten ons niet leiden door culturele achtergrond, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
Voorzieningen ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 4 uur, maximaal 6 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Districtskantoor Groningen / vanuit huis

Informatie over de organisatie

Rode Kruis
Atoomweg 2b
9743 AK Groningen
Website: https://www.rodekruis.nl/groningen/

Print