Link050

Publieksboswachter in het Dal van de Ruiten Aa

Natuurmonumenten • vacature nr. 13850

Interessant of leuk aan deze vacature

Je gaat aan de slag in en rondom het natuurgebied Dal van de Ruiten Aa, gelegen in Oost-Groningen. Een prachtig klein cultuurlandschap dat is ontstaan rondom de bochten van de beek de Ruiten Aa.

  • Er is een gezellig vrijwilligersteam.
  • Een inwerkprogramma.
  • Vrijwilligerscontract inclusief verzekering.
  • Kleding passend bij je rol als publieksboswachter.

Taken en werkzaamheden

Natuurmonumenten zoekt vrijwillig publieksboswachters voor natuurgebied het Dal van de Ruiten Aa.
Vind jij het fijn om buiten te zijn en zou je het leuk vinden om in gesprek te gaan met onze bezoekers? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wij vinden het belangrijk om onze bezoekers bewust te maken van de waarde en het belang van de natuur. Hoe meer mensen betrokken zijn, hoe beter we onze gebieden kunnen beheren en behouden. En daar kun jij ons bij helpen.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

Samen met een collega publieksboswachter ga je op pad in en rondom het Dal van de Ruiten Aa met een bakfiets vol natuurvondsten, folders, verrekijkers en een telescoop om onze bezoekers te informeren en enthousiasmeren.

Middenin het natuurgebied ga je (spontaan) in gesprek met bezoekers, geef je tips voor wandel- en fietsroutes, vertel je boeiende natuurverhalen en vraag je of bezoekers interesse hebben in een lidmaatschap. Ook willen we in de schoolvakanties graag een aantal kleinschalige activiteiten (op vaste momenten en locatie) voor kinderen organiseren.
Help ons wanneer het jou uitkomt:
De vrijwillig publieksboswachters zullen voornamelijk in het weekend en in schoolvakanties actief zijn. Dit zijn de momenten dat er vaak veel bezoekers in onze natuurgebieden zijn.

In overleg met de groepscoördinator wordt het rooster bepaald. Wij zorgen voor een vaste contactpersoon, duidelijke informatie en bieden trainingen aan om je kennis up-to-date te houden. We vragen we je om minimaal zes keer per jaar actief te zijn als publieksboswachter voor Natuurmonumenten.

Extra informatie

Heb je interesse of heb je vragen? Op woensdag 6 en op donderdag 7 maart zouden we graag de eerste kennismakingsgesprekken willen inplannen. Vrijwilligerscoördinator Helga Buist is van maandag t/m donderdag telefonisch te bereiken op 06-13925618 of stuur een e-mail naar h.buist@natuurmonumenten.nl

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie Dal van de Ruiten Aa, Oost-Groningen

Informatie over de organisatie

Natuurmonumenten
Hoofdweg 251 B
9765 CH Paterswolde
Website: http://www.natuurmonumenten.nl

Print