Link050

Filmproductiehuis zoekt bestuursleden

Spoed
Stichting de Productie Groningen • vacature nr. 13868

Interessant of leuk aan deze vacature

Stichting de Productie Groningen heeft als missie de filmindustrie in Groningen te stimuleren en te versterken door het initiëren, ontwikkelen en (co)produceren van film van fictie tot documentaire en van speelfilm tot serie. De productie wil filmtalent ontwikkelen en het filmklimaat in Groningen versterken en wil daarom een toenemend aantal filmproducties realiseren. De stichting heeft geen winstoogmerk.
In het verleden produceerden we o.a. de 6-delige dramaserie Een Dag Uit Duizend Dromen, de kortefilm wedstrijd de Cine Challenge en momenteel staan er een zestal te produceren projecten op stapel. Deze projecten worden volledig door ons geproduceerd of in coproductie met andere producenten.

Stichting de Productie heeft een werkgroep en een producent die de dagelijkse werkzaamheden onder hun hoede hebben.

Als Bestuurslid draag je bij aan bovenstaande, denk je mee over welke filmprojecten haalbaar zijn, vertegenwoordig je de stichting bij belangrijke evenmenten zoals premieres en ook bijeenkomsten met beleidsmakers, ondersteun je de uitvoerders door de randvoorwaarden te realiseren. Bestuurslid zijn is tof omdat je daadwerkelijk een bijdrage kunt leveren aan een beter filmklimaat in de regio Groningen.

Taken en werkzaamheden

  • Je neemt deel aan de 5-jaarlijkse bestuursvergaderingen.
  • Je leest mee met filmplannen om te beoordelen of het haalbaar is deze in productie te nemen.
  • Afhankelijk van de statutaire functie kunnen de taken verschillend zijn.

Minimale opleidingsniveau: hbo/wo

Vaardigheden en kwaliteiten

Wij zoeken enthousiaste mensen met hun hart bij de filmwereld, die tijd en energie willen en kunnen steken in het doorontwikkelen van de groninger film-infrastructuur door een bijdrage aan ons filmproductiehuis als bestuurslid. Je zet de grote lijnen uit, bewaakt die ook, ondersteunt de uitvoering en schept de voorwaarden voor de producent en filmmaker om films te kunnen produceren.

Mensen die strategisch kunnen denken, een goede overall kijk op zaken hebben en vanuit good governance kunnen besturen. Een netwerk in de film- en culturele wereld van Groningen is fijn maar niet strict noodzakelijk. Enige technische vergadercapaciteiten is meegenomen.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
Voorzieningen onkostenvergoeding
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 2 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie We werken veelal vanuit huis, online of gebruiken ruimte bij Noorderpoort, Kunst&Multimedia

Informatie over de organisatie

Stichting de Productie Groningen
Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen
Website: https://www.deproductiegroningen.nl

Print