Link050

Vervangend coördinator

Autisme Digitaal • vacature nr. 13918

Interessant of leuk aan deze vacature

 • Je doet ervaring op met leidinggeven en draagt direct en concreet bij aan de activiteiten.
 • Je levert een bijdrage aan betere kennis over autisme bij volwassenen, vanuit het perspectief van mensen met autisme zelf.
 • Je gaat onderdeel uitmaken van een team van meer dan 45 autistische volwassenen. Je leert zo nieuwe mensen met autisme kennen. Onze werkwijzes zijn ingericht op autistische kenmerken.
 • Je krijgt duidelijk te horen wat er van je verwacht wordt. We werken met uitgeschreven taakomschrijvingen en richtlijnen.
 • Je kunt dit vrijwilligerswerk thuis doen, vanuit elke plaats in Nederland. Al het contact vindt plaats via e-mail, WhatsApp en Zoom.

Taken en werkzaamheden

Naast jou zijn er vijf coördinatoren, die verantwoordelijk zijn voor de activiteiten, de vrijwilligers of de publiciteit. Je neemt de noodzakelijke taken van één van hen waar als diegene voor langere tijd uitvalt door ziekte of vertrek.

Dit is een gevarieerde functie, waarin je alle aspecten van de stichting leert kennen. Je doet ervaring op met leidinggeven.

 • Je vervangt één van de coördinatoren als deze stopt of uitvalt. Dit kan enkele maanden duren.
 • Je volgt globaal de ontwikkelingen binnen Autisme Digitaal zodat je wanneer nodig in kunt springen. Hiervoor sluit je maandelijks aan bij een overleg.
 • Vier keer per jaar functioneer en neem je een week lang de noodzakelijke taken waar van de directeur tijdens zijn vakanties.

Minimale opleidingsniveau: hbo/wo

Vaardigheden en kwaliteiten

 • Je kunt goed zelfstandig werken en je komt zelf in actie zonder eraan herinnerd te hoeven worden.
 • Je kunt je mening geven in een groep en kritisch reageren op de mening van anderen.
 • Je kunt goed communiceren, mondeling en via email en whatsapp.
 • Je bent kunt goed filteren en hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden.
 • Je bent geïnteresseerd in leidinggeven en hebt ervaring hiermee of wilt dit juist ontwikkelen.

Op dit moment zou je vooral kunnen helpen met de sociale media, waarvoor nu geen coördinator is.

Omdat wij een organisatie voor en door autistische volwassenen zijn, nemen wij geen vrijwilligers aan die onder de 18 zijn of die niet zelf autistisch zijn. Zo kunnen we vrijwilligerswerkervaringsplekken voor autistische volwassenen waarborgen en blijven onze activiteiten gebaseerd op eigen ervaring met het hebben van autisme als volwassene.

Extra informatie

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze directeur, Frederik Boven. Hij neemt binnen 24 uur contact met je op (met uitzondering van vakanties). Hij maakt dan een afspraak voor een gesprek via Zoom. Dit gesprek duurt ongeveer 35-40 minuten. Als je dat prettig vindt mag er gerust iemand die je kent bij het gesprek aanwezig zijn. Als je daar behoefte aan hebt kun je de vragen van tevoren krijgen. Aan de ene kant dient dit gesprek om kennis met jou te maken en te kijken of de functie bij je past. Aan de andere kant zullen we meer informatie geven over de functie en onze organisatie.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
Voorzieningen WA-verzekering, vrijwilligerscontract, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 4 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Online vanuit huis

Informatie over de organisatie

Autisme Digitaal
Hertenlaan 29
9751 GB Haren Gn
Website: https://www.autismedigitaal.nl/

Print