Link050

Content creator intranet team Diversiteit

Spoed
WIJ Groningen • vacature nr. 13941

Interessant of leuk aan deze vacature

Je komt te werken in een leuk en divers team. Je krijgt de ruimte om je creativiteit en ervaring in te zetten om voor het Stedelijk Team Diversiteit de WIJzer (intranet) pagina tot leven te brengen. Je krijgt een vrijwilligerscontract, een vergoeding en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen.

Taken en werkzaamheden

Ben je creatief, praktisch ingesteld en heb je een passie voor communicatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
WIJ Groningen staat aan de vooravond van het (door)ontwikkelen van ons diversiteits- en inclusiebeleid. Om onze doelen te bereiken en onze visie op diversiteit en inclusie te verspreiden, willen we onze Wijzer-(intranet)pagina van het Stedelijk Team Diversiteit vullen en transformeren tot een boeiende, relevante, handige en nuttige bron van informatie.

Jouw taken omvatten onder andere: het verzamelen van input vanuit het team, het schrijven van teksten en het selecteren van relevante afbeeldingen. Je denkt praktisch mee en zorgt ervoor dat de pagina aantrekkelijk en toegankelijk is. Ook kun je een rol spelen in het verbinden van de Wijzer-pagina met het grotere thema/website van diversiteit en inclusie; je denkt actief mee over hoe we onze boodschap nog beter kunnen uitdragen.
Deze vrijwillige werkzaamheden duren ongeveer 3 maanden, waarin je bijv. 2 dagen per week aan de slag gaat. Een andere periode of meer of minder dagen is bespreekbaar. Je wordt begeleid door de projectleider van het Stedelijk Team Diversiteit, die je ondersteunt en feedback geeft tijdens het proces.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Een opleiding op MBO of HBO niveau in de richting van communicatie is een pré.
  • Ervaring met schrijven/communicatie en content creatie.
  • Creatief en praktisch ingesteld.
  • Affiniteit met diversiteit en inclusie.
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
  • Zelfstandig kunnen werken en initiatief tonen.

Extra informatie

Het Stedelijk Team Diversiteit van WIJ Groningen is een multidisciplinair, uitvoerend expertiseteam dat zich inzet voor wijkbewoners met een niet-westerse culturele achtergrond, vluchtelingen, asielzoekers en statushouders. Daarnaast richt het team zich op inclusie en diversiteit in de brede zin. Het team Diversiteit heeft als doel om cultuursensitief werken (basishouding van de medewerkers) en diversiteit & inclusie (visie, beleid en uitvoering) binnen WIJ Groningen een impuls te geven. Het team behandelt zelf casuïstiek en is daarnaast ook beschikbaar om mee te denken/te adviseren bij casuïstiek van collega’s van WIJ Groningen, vanuit verschillende samenwerkingsverbanden in de stad en ook voor advies aan betrokken externe collega’s.


Wil je direct reageren? Mail dan je motivatie naar: vct@wij.groningen.nl. Heb je vragen over de inhoud van de functie? Dan kun je contact opnemen met de Projectleider Team Diversiteit Iris Engelsman, via 06-11184609 of iris.engelsman@wij.groningen.nl.


Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, vrijwilligersvergoeding, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur 3 tot 6 maanden
Uren per week minimaal 8 uur, maximaal 16 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Op locatie Heesterpoort 1 in Groningen of vanuit huis

Informatie over de organisatie

WIJ Groningen
Paterswoldseweg 267
9728 AC Groningen
Website: https://jijbijwijgroningen.nl/

Print