Link050

Zomervrijwilliger met dak- en thuislozen.

Leger des Heils, De Spilsluizen • vacature nr. 1513

Interessant of leuk aan deze vacature

Het werken met de doelgroep is heel bijzonder én verslavend! Daarnaast werken we met een fantastische groep vrijwilligers, die erg open staat voor nieuwe vrijwilligers.

Taken en werkzaamheden

Gedurende één week in de maanden juni, juli of augustus werk je intensief samen met onze ervaren vrijwilligers en de beroepskrachten in onze opvang. In de week dat je actief bent als zomervrijwilliger, draai je 6 of 7 openingstijden mee. In overleg is het mogelijk om alleen de ochtenden, middagen of avonden te werken gedurende meer weken. Gedurende je week krijg je met alle facetten van het werk te maken d.m.v. een inwerkprogramma. In mei wordt een voorlichtingsavond voor belangstellenden georganiseerd.

De dagopvang De Spilsluizen is een veilige plek, waar dak- en thuislozen hun rust, warmte en aandacht vinden. Zij komen dagelijks binnen voor een praatje, drinken en eten. Eens per week serveren we een warme maaltijd. Naast de dak- en thuisloosheid spelen problemen als verslaving, psychiatrie en eenzaamheid. Bezoekers en vrijwilligers kunnen elkaar vinden op basis van gelijkwaardigheid.

Behalve vrijwilligers werken er op De Spilsluizen ook beroepskrachten.
Onze vrijwilligers worden ingewerkt op een aantal werkzaamheden: barwerkzaamheden, zoals koffie/thee inschenken, tosti's bereiden en soep opscheppen. Ook is een praatje maken met de bezoekers heel waardevol en kunnen ze een spelletje op zijn tijd zeker waarderen!

In de gang registreren de vrijwilligers wie er binnen komt en delen ze de post uit aan mensen die daarom vragen. Daarnaast delen ze kleding uit aan wie dat nodig heeft.

Vaardigheden en kwaliteiten

Herken jij je hierin?

  • Je bent nieuwsgierig
  • Je steekt graag je handen uit de mouwen
  • Je staat stevig in de schoenen
  • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan
  • Je oordeelt niet en staat niet verheven boven een ander. Iedereen heeft zijn eigen rugzak waarvan we niet altijd de inhoud weten.
  • Je houdt van samenwerken.
  • Je hebt de minimumleeftijd van 19 jaar bereikt

Neem dan contact op!

Extra informatie

Nadat je je hebt aangemeld als zomervrijwilliger, volgt een kennismakingsgesprek. In mei is er een voorlichtingsavond voor een grote groep belangstellenden, waarbij we kennismaken met elkaar en de potentiële zomervrijwilligers kennismaken met het pand en de organisatie. We vertellen daarnaast iets over de doelgroep en de werkzaamheden. Als het van beide kanten klikt, maken we afspraken over jouw zomervrijwilligersweek.

We zijn 7 dagen per week geopend, zowel op ochtenden, middagen als een aantal avonden. Een vrijwilligersshift duurt 3 (avonden) tot 4 (ochtenden en middagen) uur.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Korte klus
Uren per week minimaal 20 uur, maximaal 24 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Spilsluizen 5 9712 NR Groningen

Informatie over de organisatie

Leger des Heils, De Spilsluizen
Spilsluizen 5
9712 NR Groningen
Website: http://www.legerdesheils.nl/noord

Print