Link050

Medewerker in dagopvang voor dak- en thuislozen

Leger des Heils, De Spilsluizen • vacature nr. 5521

Interessant of leuk aan deze vacature

Het werken met dak- en thuislozen is heel bijzonder, leerzaam én verslavend! Daarnaast werk je samen met een fantastisch team van bevlogen vrijwilligers en werk je samen met beroepskrachten aan een goede sfeer in de dagopvang.

Taken en werkzaamheden

De dagopvang De Spilsluizen is een veilige plek, waar dak- en thuislozen hun rust, warmte en aandacht vinden. Zij komen dagelijks binnen voor een praatje, drinken en eten. Eens per week serveren we een warme maaltijd. Naast de dak- en thuisloosheid spelen problemen als verslaving, psychiatrie en eenzaamheid. Bezoekers en vrijwilligers kunnen elkaar vinden op basis van gelijkwaardigheid.

Behalve vrijwilligers werken er op De Spilsluizen ook beroepskrachten.
Onze vrijwilligers worden ingewerkt op een aantal werkzaamheden: barwerkzaamheden, zoals koffie/thee inschenken, tosti's bereiden en soep opscheppen. Ook is een praatje maken met de bezoekers heel waardevol en kunnen ze een spelletje op zijn tijd zeker waarderen!

In de gang registreren de vrijwilligers wie er binnen komt en delen ze de post uit aan mensen die daarom vragen. Daarnaast delen ze kleding uit aan wie dat nodig heeft.


Vaardigheden en kwaliteiten

Herken jij je hierin?

  • Je steekt graag je handen uit de mouwen
  • Je staat stevig in de schoenen
  • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan
  • Je oordeelt niet en staat niet verheven boven een ander. Iedereen heeft zijn eigen rugzak waarvan we niet altijd de inhoud weten.
  • Je houdt van samenwerken.
  • Je hebt de minimumleeftijd van 19 jaar bereikt

Neem dan contact op! Misschien ben jij wel diegene waar we op zitten te wachten!

Extra informatie

Nadat je je hebt aangemeld als nieuwe vrijwilliger, volgt een kennismakingsgesprek. Als het van beide kanten klikt, maken we afspraken en krijg je een inwerkprogramma aangeboden. In die inwerktijd draai je mee in een team van ervaren vrijwilligers. Na een aantal weken evalueren we hoe het gegaan is. Zijn we van beide kanten nog steeds enthousiast, dan ben je van harte welkom om ons vaste team van vrijwilligers aan te vullen.

We zijn 7 dagen per week geopend, zowel op ochtenden, middagen als een aantal avonden. Een vrijwilligersshift duurt 3 tot 4 uur.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 4 uur, maximaal 12 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Dagopvang De Spilsluizen, Spilsluizen 5.

Informatie over de organisatie

Leger des Heils, De Spilsluizen
Spilsluizen 5
9712 NR Groningen
Website: http://www.legerdesheils.nl/noord

Print