Verbindt mensen en ideeën

Zwembegeleider

Gehandicapten Sportclub Groningen | Vacature nr. 7232

Taken en werkzaamheden

Bij Gehandicapten Sportclub Groningen (GSG) wordt er zwemles gegeven aan kinderen met een verstandelijke, motorische of zintuiglijke beperking. Elke leerling krijgt een half uur per week één-op-één zwemles van een vaste zwembegeleider. De lessen worden op dinsdagavond (18:15 uur – 20:15 uur) én donderdagavond (18:15 uur – 19:45 uur) aangeboden in het zwembad van sportcentrum Kardinge. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen zwemlessen.

Er wordt ingezet op het opbouwen van een vertrouwensband met de leerling. Ook wordt er een aanpak gekozen die aansluit bij haar of zijn niveau én leervermogen. Het streven is om een haalbaar resultaat te bereiken. Voor de ene leerling is dat een zwemdiploma, voor de andere is dat zelfredzaamheid in het water, en voor weer een ander is het vooral plezier hebben.
GSG werkt met gediplomeerde zweminstructeurs én met zwembegeleiders (niet-gediplomeerde vrijwilligers). Per les-avond zijn er minimaal twee instructeurs aanwezig die de lessen coördineren, toezichthouden op de kant, en zwembegeleiders aansturen en instrueren. 

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Zich kunnen inleven in de belevingswereld van kinderen met een functiebeperking.
  • Zachtaardig, geduldig, duidelijk en consequent zijn in communicatie naar de kinderen. 
  • Een proactieve houding voor, tijdens én na de zwemlessen laten zien (hulp of advies vragen aan instructeurs of mede zwembegeleiders, openstaan voor feedback van instructeurs, bereid om te helpen met klaarzetten en opruimen van materialen). 
  • Goed kunnen zwemmen (tenminste in het bezit zijn van zwemdiploma A en B).
  • Bereid en beschikbaar zijn om tenminste één seizoen (van september tot juli) les te geven aan meerdere leerlingen op één of beide les-avonden. Instromen kan op elk moment in het seizoen.

Interessant of leuk aan deze vacature

Je maakt deel uit van een dynamisch team (jong, oud) waarin je jezelf verder kunt bekwamen en kunt leren van elkaar en krijgt ondersteuning van andere instructeurs. De leden zwemmen met veel plezier bij ons en dat is ook wat dit werk leuk maakt: plezier door samenwerken. Je staat er dus niet alleen voor. Een grote mate van zelfredzaamheid vinden we fijn. 

Extra informatie

Wij zwemmen op:
Dinsdag van 18.15 uur tot 20.15 uur (Kardinge)
Donderdag van 18.15 uur tot 19.45 uur (Kardinge)

Een groep enthousiaste vrijwilligers houdt de vereniging draaiende.
Iedereen levert om verschillende redenen zijn bijdrage, van ondersteuner, instructeur tot bestuurslid. GSG heeft geen mensen in loondienst. Als je enthousiast bent maar je weet nog niet precies of het iets voor je is neem dan toch contact met ons op. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken. 

Vrijwilligerswerk
ongevallenverzekering, scholing, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Voor onbepaalde tijd
minimaal 3 uur, maximaal 9 uur
Nee
dinsdagavond, donderdagavond
Sportcentrum Kardinge

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Jennifer von Pirch
info@gsggroningen.nl
Mobiel: 0642914116

Informatie over de organisatie

Gehandicapten Sportclub Groningen
Kardingerplein 1
9700 AA Groningen
Website: http://www.gsggroningen.nl

Doelstelling organisatie

G.S.G. heeft als doel om lichaamsbeweging te bevorderen voor iedereen met een beperking en om de sociale contacten onderling te stimuleren. We maken ons sterk om mensen, jong en oud, met en zonder bep... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Bij G.S.G. kun je voor de volgende sporten terecht: badminton, rolstoeldansen en zwemmen. Dit is zowel voor kinderen als volwassenen met een lichamelijke of zintuiglijke handicap, een verstandelijke b... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht