Link050

Educatief medewerker

Stichting Culturele Droomwevers • vacature nr. 11081

Interessant of leuk aan deze vacature

Een kans om samen met 100 kunstenaars en schrijvers mee te werken aan een bijzonder en waardevol project. We gaan dromen weven voor kinderen door middel van geluid en kleur, waaronder muziek, poëzie, illustratie, film en nog veel meer kunstvormen. Ook krijg je naamsvermelding in de online inspiratiegids op Droomwevers.nl plus een kopie van het uiteindelijke boek.

Taken en werkzaamheden

Droomwevers is op zoek naar een educatief medewerker met een pedagogische en/of onderwijskundige achtergrond. Het belangrijkste is dat iemand passie heeft voor kunst, cultuur en taal én zich wil inzetten voor kinderen. Omdat het werk zich richt op educatief materiaal, is het belangrijk dat de kwaliteit ervan gegarandeerd wordt.

  • Je beoordeelt educatief materiaal (boeken, films, liedjes, essays) op kwaliteit, meerwaarde en of/hoe dit past binnen de programmalijnen en de behoeften van de doelgroep.
  • Je adviseert het team van makers.
  • Je helpt met het sorteren van een inspiratiegids (voor kinderen) gebaseerd op ons multimediaproject (prentenboek, spelletjes, muziek en online content), ABC van de Wijsheid genaamd. Dit houdt in dat je diverse boeken, films, liedjes, essays enz. gaat indelen op leeftijd- en schoolgroepen.
  • Je stelt een eenvoudige administratie op van het gehele project incl. de betrokken partners.

Ook als je een deel van de werkzaamheden op je wilt nemen, gaan we graag met je in gesprek. Er zijn mogelijkheden voor een samenwerkingsverband met meerdere vrijwillige educatief medewerkers. Mocht je hier interesse in hebben, geef dit dan aan in je reactie.

Extra info:

We hebben educatief materiaal ontwikkeld dat gemakkelijk toegankelijk is voor kinderen en volwassenen. Spelenderwijs en laagdrempelig maken kinderen via ons educatief materiaal kennis met cultuur, dans, taal en verschillende kunst- en muziekvormen. Ons aanbod kent na de basiskennismaking meerdere niveaus, zodat wij jarenlang een culturele bijdrage aan kinderen kunnen leveren.

Spelenderwijs ontdekken kinderen nieuwe dromen!

Vaardigheden en kwaliteiten

Droomwevers bestaat uit vrijwilligers die zich betrokken voelen bij kunst, cultuur en taal, en die cultuuronderwijs voor kinderen een warm hart toedragen. Alle vrijwilligers onderschrijven de doelstelling, missie en visie van de stichting. Meer informatie vind je op droomwevers.nl.

Spelenderwijs ontdekken kinderen nieuwe dromen!

Extra informatie

We zien je reactie graag tegemoet!

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
Tijdsduur 3 tot 6 maanden
Uren per week minimaal 5 uur, maximaal 10 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie Vanuit thuis

Informatie over de organisatie

Stichting Culturele Droomwevers
Tussen Kadijken 30
1018 BC Amsterdam
Website: http://www.droomwevers.nl

Print