Link050

Medewerker Actieve Benadering

Slachtofferhulp Nederland • vacature nr. 11620

Interessant of leuk aan deze vacature

Na een vermoedelijk strafbaar feit, (verkeers)ongeval, calamiteit of ramp spelen allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Binnen het team Actieve Benadering vervullen de vrijwilligers een zeer belangrijke rol omdat zij het eerste telefonische contact leggen met de slachtoffers.

Ben jij onze nieuwe collega?

Taken en werkzaamheden

Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden met verschillende instanties te maken. Jij legt namens Slachtofferhulp Nederland het eerste telefonische contact met slachtoffers. Je biedt een luisterend oor en bespreekt welke hulp nodig is. Het kan zijn dat een telefonisch gesprek met jou voldoende is. Zo nodig verwijs je door voor vervolghulp.

Minimale opleidingsniveau: havo/vwo

Vaardigheden en kwaliteiten

Heb jij een natuurlijke belangstelling voor je medemens en kun jij goed luisteren? Herken jij jezelf ook in onderstaande eigenschappen, dan zijn wij op zoek naar jou!

  • Je bent minimaal 6 uur per week beschikbaar.
  • Door je inlevingsvermogen voelen mensen zich gezien en gehoord.
  • Je bent stressbestendig, ziet wat er nodig is en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je beschikt over digitale vaardigheden; je kunt werken met een computer en bent bereid te leren werken in een nieuw programma.

Extra informatie

Wat bieden wij jou?

Uitdagend, verantwoordelijk en afwisselende werk van maatschappelijk belang binnen een betrokken organisatie. Je krijgt een basistraining gesprekstechnieken en Nederlands recht (juridische procedures en slachtofferrechten) en leert hoe mensen kunnen reageren op ingrijpende gebeurtenissen. Tijdens je werk bieden wij voortdurend vervolgtrainingen aan waarin je meer kunt leren over onderwerpen als verkeer en/of hulpverlening aan kinderen. Je komt terecht in een enthousiast en betrokken team van vrijwilligers. Jouw aanspreekpunt en sparringpartner is je teamleider.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 6 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
Ochtend
Middag
Avond
Locatie Groningen

Informatie over de organisatie

Slachtofferhulp Nederland
Schweitzerlaan 6
9728 NP Groningen
Website: http://www.slachtofferhulp.nl

Print