Verbindt mensen en ideeën

Studentenvrijwilligers voor Move je Buurt!

Stichting Move Groningen | Vacature nr. 13095

Taken en werkzaamheden

Stichting Move koppelt een groepje studenten aan een groep 7 of een groep 8 van een basisschool. Wij richten ons hierbij specifiek op kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Als je meedoet aan een project van Move heb je samen met de kinderen verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een maatschappelijk project. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij voorop: samen met de studenten geven zij in 4 tot 6 maanden hun buurt een boost. Ze organiseren bijvoorbeeld een spelletjesmiddag voor ouderen, maken ze een kunstwerk in de wijk of doen samen met buurtbewoners een milieuactie. De kinderen zijn achteraf super trots op wat zij vanuit hun eigen talenten en ideeën hebben neergezet!

Voordat het project begint krijg je een training over de inhoud van het project en een didactiektraining, zodat je helemaal bent klaargestoomd om voor de groep te kunnen staan. De docent is uiteraard wel in de klas aanwezig. In totaal heb je zeven ontmoetingen met de kinderen, waarvan vijf lessen voor de klas, één studentenuitstapje waarbij de kinderen leren over wat het betekent om te studeren én natuurlijk een spetterende afsluiting waar de kinderen hun project feestelijk uitvoeren/onthullen in de wijk. Tijdens het project word je begeleid door een projectcoördinator van Stichting Move.

Op dit moment zoeken we nog drie studentencommissies voor twee klassen op 't Karrepad (Korrewegwijk) en een klas op de Heerdstee (Beijum). Deze projecten gaan in maart van start!

Vaardigheden en kwaliteiten

Wij zijn op zoek naar studenten die het leuk vinden om kinderen te laten ontdekken hoe zij de wereld kunnen veranderen, die zich maatschappelijk willen inzetten, die communicatief sterk zijn en goed in teamverband kunnen werken. De student:

  • Is proactief;
  • Kan naast samenwerken ook zelfstandig werken;
  • Voelt zich verantwoordelijk voor het project;
  • Kan plannen en organiseren;
  • Vindt het leuk om voor de klas te staan en met kinderen te werken;

Interessant of leuk aan deze vacature

Vindt jij het belangrijk dat alle kinderen in Nederland gelijke kansen krijgen en vind jij het leuk om met kinderen te werken? Dan is deze vacature echt iets voor jou! Je zet je maatschappelijk in én werkt tegelijkertijd aan je eigen ontwikkeling. Je leert om een project te managen en je krijgt ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Verder is het erg interessant voor je netwerk, want je werkt samen met partijen als de gemeente, bedrijven en scholen.

Extra informatie

We zijn op zoek naar studenten die het leuk zouden vinden om komend voorjaar een Move project te begeleiden! Als je interesse hebt, schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen. Wij beantwoorden graag al je vragen!

Boris en Rob hebben een project gedaan met een klas van een Daltonschool, je kan hier een artikeltje lezen over hun ervaring. 

Vrijwilligerswerk
scholing, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
3 tot 6 maanden
minimaal 2 uur, maximaal 4 uur
Ja
Basisschool in Groningen

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Iris Koelmans
groningen@stichtingmove.nl
Mobiel: 0681657372

Informatie over de organisatie

Stichting Move Groningen
Eikenlaan 288-1
9741 EW Groningen
Website: https://stichtingmove.nl

Doelstelling organisatie

Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Samen met de hulp van studenten zetten de leerlingen een maatschappelijk project op, van buurtfeest tot graffiti-kunstwerk. Hierdoor ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de s... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht