Link050

Begeleider Vriendschapskring Autisme

Humanitas • vacature nr. 13327

Interessant of leuk aan deze vacature

Als begeleider van de Vriendschapskring draag je bij aan het bestaan van een plek waar mensen met autisme elkaar kunnen ontmoeten en samen dingen kunnen ondernemen, maar bovenal gewoon zichzelf kunnen zijn.
Als begeleider word je ondersteund door een vrijwillig coördinator die verantwoordelijk is voor de praktische en logistieke zaken, zoals budget en het contact met Humanitas over reserveren van ruimtes.

Taken en werkzaamheden

De Vriendschapskring autisme is een plek waar volwassenen met autisme elkaar in een vertrouwde omgeving kunnen ontmoeten. Onder begeleiding van twee tot drie begeleiders -waaronder de vrijwillig coördinator- hebben ze om de week (in de oneven weken) een leuke vrijdagavond. Zo hebben de begeleiders recent een escaperoom bedacht, is er een rondleiding in het Forum geweest, wordt er binnenkort een Crazy 88 uitgezet, en hebben laatst ook twee deelnemers samen een stadswandeling georganiseerd. Momenteel zijn er twee begeleiders, waarvan er één gaat stoppen in de zomer, daarom zijn we op zoek naar twee nieuwe begeleiders voor de Vriendschapskring Autisme.

Vaardigheden en kwaliteiten

Het belangrijkst vinden we dat je het leuk vindt om nieuwe activiteiten te bedenken, en je in staat bent om dit ook samen met de andere begeleiders te organiseren en uit te voeren. Daarnaast is het natuurlijk mooi als je affiniteit hebt met onze doelgroep: volwassenen met autisme.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 2 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
vrijdagavond
Locatie Humanitas Pand, soms in overleg op externe locaties

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Print