Verbindt mensen en ideeën

Maatjes voor jonge nieuwkomers

Solidair Groningen & Drenthe | Vacature nr. 13366

Taken en werkzaamheden

Friend4friend is een maatjesproject voor jonge Nederlanders en jonge nieuwkomers tussen de 16 en 27 jaar.
Bij friend4friend helpen jonge nieuwkomers en jonge Nederlanders elkaar. Je leert van dichtbij wat het betekent een toekomst op te bouwen in een land waar je de mensen, de taal en de gewoontes niet kent. Je leert een nieuwe (Nederlandse) taal en cultuur kennen.   

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Voor deelname aan friend4friend heb je geen specifieke vaardigheden of kwaliteiten nodig.
  • Het is vooral belangrijk dat je het leuk vindt om een ander te leren kennen en de tijd vrij kan maken om met je maatje op stap te gaan. 

Interessant of leuk aan deze vacature

  • Friend4friend koppelt je aan een buddy.
  • Samen trek je een halfjaar lang, gemiddeld 4 uur, per week met elkaar op en doe je leuke dingen. Denk bijvoorbeeld aan naar de ijsbaan of museum gaan. Een terrasje pikken, taaloefeningen doen of samen sporten kan ook. Zo leer je op een ontspannen manier elkaar beter kennen.
  • Daarnaast ga je samen vrijwilligerswerk doen. Iets wat past bij je interesses of toekomstplannen voor je werk of opleiding. Samen kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een buurthuis, een school, in de zorg of bij een sportvereniging. Of je zet een eigen initiatief op.
  • Zo leer je elkaars leefwereld en nieuwe mensen kennen! Aan het einde van het traject krijg je het Europees Certificaat voor Vrijwilligers.

Extra informatie

Meld je aan via de website van friend4friend. Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek en gekoppeld aan een buddy. Jullie bepalen vervolgens samen wanneer jullie afspreken. Tijdens je deelname word je begeleid door de friend4friend coördinatoren. Zij zijn er om je te coachen en te ondersteunen en helpen je bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Naast de persoonlijke begeleiding vinden er groepsbijeenkomsten plaats met alle koppels eens in de zes weken. Na afloop van friend4friend heb je nieuwe connecties, een nieuwe taal leren kennen, inzicht in een andere leefwereld en misschien wel een nieuwe vriend!

Meer informatie of aanmelden? Mail Annemieke Tolsma, groningen@friend4friend.nl of bel 06-43777999.

Vrijwilligerswerk, Maatschappelijke diensttijd (MDT), Geschikt voor niet-Nederlandstaligen, Geschikt voor nieuwkomers
vrijwilligersvergoeding, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
3 tot 6 maanden
minimaal 2 uur, maximaal 4 uur
Ja
Op locatie of bij de maatjes thuis

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Annemieke Tolsma
annemieke@solidairgroningendrenthe.nl
Mobiel: 0643777999

Informatie over de organisatie

Solidair Groningen & Drenthe
Brunelstraat 77
9404 KB Assen
Website: http://www.solidairgroningendrenthe.nl

Doelstelling organisatie

Solidair signaleert sociaalmaatschappelijke nood en ontwikkelt hiervoor projecten en trainingen die gericht zijn op bewustwoording, activering en perspectief in de lokale samenleving en in persoonlijk... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

- Ondersteunen van professionals en vrijwilligers - Trainingen, coaching en intervisie - Projectbegeleiding - Initiëren van projecten - Fondsenwerving - Werven vrijwilligers - Advisering - Proces... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht