Link050

Fiets Friend

International Welcome Center North • vacature nr. 13417

Interessant of leuk aan deze vacature

Als vrijwilliger bij IWCN leer je mensen uit andere landen kennen. Daarnaast krijgen onze FietsFriend vrijwilligers een gratis lidmaatschap waarmee ze kunnen deelnemen aan alle IWCN Events.

Taken en werkzaamheden

Groningen is de fietshoofdstad van Nederland, maar voor internationals kan het nog wel intimiderend zijn om op de fiets te stappen. Daarom organiseert International Welcome Center North (IWCN) ongeveer vier keer per jaar een FietsFriend Festival! Een ochtend waarbij we internationals helpen vertrouwd te raken op de fiets. Tijdens deze ochtend vertellen we de internationals meer over de Nederlandse verkeersregels, nemen we ze mee de weg op tijdens onze Rules of the Road workshop en helpen we ze met hun eerste meters op de fiets.

Daarnaast verbinden we tijdens deze dagen ook internationals en vrijwilligers voor een-op-een fietslessen. Als vrijwilliger leer je iemand tijdens 4 à 5 lessen fietsen. De lessen vinden meestal één keer per week plaats op een tijdstip die goed uit komt voor zowel de vrijwilliger als de student. Samen bepalen jullie de plek en het tijdstip. De organisatie is altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning.

Vaardigheden en kwaliteiten

Lijkt het je leuk om internationals te leren fietsen, te helpen met het begrijpen van de verkeersregels en borden en kennis te laten maken met leuke bestemmingen in de provincie? Spreek je goed Engels en lijkt het jou leuk om kennis te maken met nieuwe buitenlandse bewoners van de stad? Meld je dan aan!

Extra informatie

Meer weten? Lees dan hier een van de vrijwilligersverhalen.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Geschikt voor niet-Nederlandstaligen
Voorzieningen vrijwilligerscontract
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week maximaal 5 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie in overleg met student

Informatie over de organisatie

International Welcome Center North
Gedempte Zuiderdiep 98
9711 HL Groningen
Website: https://iwcn.nl/

Print